Δύο χρυσά και ένα ασημένιο για τον Βριλησσιώτη Θάνο Τσιρίκο στο Μπέργκεν

2017-04-11 17:46

                Ο Θάνος Τσιρίκος στη μέση

Στο Μπέργκεν της Νορβηγίας διεξήχθη από 6 έως 9 Απριλίου διεθνές μίτινγκ με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας Καταδύσεων και ομάδες από 14 χώρες με 260 αθλητές.

Σε αυτή συμμετείχε και ο Θάνος Τσιρίκος που αγωνίστηκε στα αθλήματα, Τραμπολίνο 3μ. Β’, Σταθερά Β’, Τραμπολίνο 3μ. συγχρονισμένων και

Την πρώτη μέρα των αγώνων ο Θάνος Τσιρίκος ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τον βατήρα των 10μ. κατηγορίας Β', όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 355.60 βαθμούς.

Το ασημένιο μετάλλιο ήρθε στις συγχρονισμένες καταδύσεις από τραμπολίνο 3μ της κατηγορίας Α', όπου με τον συναθλητή του Νίκο Μόλβαλη κατέκτησαν την δεύτερη θέση με 247 βαθμούς.

Το δεύτερο χρυσό για τον Θάνο Τσιρίκο ήρθε στο αγώνισμα των συγχρονισμένων καταδύσεων από σταθερό βατήρα 10μ κατηγορίας Α', όπου μαζί με τον συναθλητή του Νίκο Μόλβαλη κατέκτησαν την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 264 βαθμούς, παρά το ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων δήλωσε :

«Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου για την μεγάλη επιτυχία του Θάνου Τσιρίκου, η οποία αποτελεί επιστέγασμα της επίπονης και συστηματικής προσπάθειας ετών. Η επιτυχία αυτή δικαιώνει το Θάνο, αλλά και όλους τους αθλητές υψηλού επιπέδου όπως εκείνος, για τη συνέπεια, την προσήλωση στο στόχο και τις ‘θυσίες’ που κάνουν στην καθημερινότητά τους.

Η επιτυχία του Θάνου κάνει υπερήφανη την πόλη μας, αλλά και όλη την Ελλάδα. Του εύχομαι σωματική υγεία και δύναμη, για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».