ΔΤ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ LNG εντός του Παγασητικού = Έγκλημα

2022-07-18 17:14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 17/7/22
Ώρα:              14:00

LNG εντός του Παγασητικού = Έγκλημα.

Όλοι οι μαζικοί φορείς του Βόλου είναι αντίθετοι.
Οι πολίτες του Βόλου αρχίζουν να βλέπουν τα αποτελέσματα των πολιτικών πρακτικών, που καταστρέφουν τον Παγασητικό.
Το κατεστημένο της δημοτικής αρχής όμως βλέπει μία νέα ευκαιρία για business, διότι ταυτίζεται με αυτού του είδους τις τυχοδιωκτικές «επενδύσεις».

Η κατασκευή πλωτού σταθμού LNG εντός του Παγασητικού κόλπου, στην είσοδο του λιμανιού, θα είναι μία πραγματική εγκληματική πράξη απέναντι στους πολίτες της Μαγνησίας.

Κατασκευές και πρακτικές που εφαρμόζονται μόνο σε ανοιχτές θάλασσες και σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές, η κυβέρνηση των συμφερόντων θέλει να τις υλοποιήσει μέσα σε ένα από τους σημαντικότερους κόλπους της χώρας και μάλιστα εξαιρετικά κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Ο Παγασητικός κόλπος είναι μία κλειστή και αβαθής περιοχή, της οποίας η ισορροπία θα διαταραχθεί τόσο από την καθημερινή λειτουργία του σταθμού, όσο από την διέλευση των τεραστίων πλοίων που θα  την διασχίζουν προκειμένου να τον  εξυπηρετήσουν.

Διακυβεύεται άμεσα η ασφάλεια των πολιτών, το περιβάλλον, η αλιεία και ο τουρισμός και φυσικά η απώλεια θέσεων εργασίας σε αυτούς του τομείς.

Οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις και η χωροθέτησή τους είναι παντελώς αντίθετες με την  Ευρωπαϊκή Οδηγία SEVEZO III που απαιτεί σοβαρά μέτρα ασφαλείας και τήρηση μεγάλων αποστάσεων από παρακείμενους οικισμούς και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συντάσσεται με τις ανησυχίες των μαζικών φορέων της πόλης και συμπαρίσταται στον αγώνα τους συνολικά, αλλά και ειδικότερα αυτών του Αγ. Στεφάνου.
Δεν πρέπει να δημιουργηθεί τέτοια εγκατάσταση εντός του Παγασητικού κόλπου.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Μαγνησίας