Δράση Βριλήσσια // «ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ», Μέρος 1ο: Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια;

2022-03-21 17:14

Παρακολουθείστε τη συγκλονιστική καταγραφή «ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ», Μέρος 1ο: Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια;, ένα ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού και του Ιωάννη Λαζάρου με θέμα το πως και γιατί -τελικά- κάηκαν τα μοναδικά δάση της Βόρειας Εύβοιας στις φωτιές του Αυγούστου του 2021.

Μία δουλειά που περιλαμβάνει οδοιπορικό 1500 χιλιόμετρων στην Εύβοια, σε 15 χωριά, 40 συνεντεύξεις, 50 και πλέον ώρες βίντεο. Θα προβληθεί σε δύο ομάδες διαδικτυακών προβολών, αρχικά το 1ο και στη συνέχεια το 2ο μέρος.  

Το πρώτο μέρος θα προβάλλεται όλον τον Μάρτιο στα συγκεκριμένα link, τις ημερομηνίες και ώρες που αναφέρονται παρακάτω. Αμέσως μετά θα προβληθεί το δεύτερο μέρος, που αφορά το «Γιατί» κάηκε η Βόρεια Εύβοια, με ανάλυση των σχεδίων για την περιοχή αλλά και την προετοιμασία από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και εταιρικούς ομίλους.

Ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τα περί «εντολής μη κατάσβεσης» και την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου.

Στο τέλος κάθε προβολής θα ακολουθεί συζήτηση.

Μετά την ολοκλήρωση και των δύο μερών του ντοκιμαντέρ (αρχές Απριλίου), ολόκληρο πλέον θα προβάλλεται σε όλα τα χωριά της Βορείου Ευβοίας αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. 

Για να συνδεθείτε, πατήστε

 εδώ για το You Tube ή εδώ για το Zoom

Η προβολή θα γίνεται ταυτοχρόνως στο YouTube και στο ΖΟΟΜ. Προτείνεται να συνδεθείτε στο YouTube, όπου εξασφαλίζετε καλύτερη ποιότητα προβολής και στη συνέχεια να συνδεθείτε στο ΖΟΟΜ για να συμμετάσχετε στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 9μ.μ.

Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 7μ.μ.

Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 9μ.μ.

Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 8μ.μ.

Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 9μ.μ.

Η Νέλλη Ψαρρού είναι γνωστή από τα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ της, «Golfland?» (αναφέρεται στην ανάπτυξη των θέρετρων γκολφ στην Ελλάδα και τον τουρισμό) και το «Σταγώνες» (για την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα). Και τα δύο έχουν προβληθεί από το Cine – Δράση.  

Παρακολουθείστε τα και στηρίξτε τα οικονομικά όσοι μπορείτε και θέλετε.