Δράση Βριλήσσια // Ψάχνει για «συνενόχους» ο κ. Μανιατογιάννης;

2022-03-04 16:11

Θέατρο του παραλόγου και μεθοδευμένο αδιέξοδο στο θέμα των απορριμματοφόρων

                        Ξένος Μανιατογιάννης: Δεν θα διχάσω δύο κοινωνίες και δεν θα «χτυπηθώ» με τον Δήμο Παλλήνης. Η πόλη βρίσκεται σε δύσκολη θέση από τις επιλογές και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης. ... Δυστυχώς με την «αγωνιστική» προσπάθεια των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Ν.Δ. κ. Χατζηδάκη, δεν εντάχθηκε ο δήμος στο νόμο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ στο σύνολο των Δήμων που παρέμειναν και επωφελήθηκαν... Οριστική λύση για τα απορρίμματα υπάρχει. Δύο είναι οι επιλογές ή στο οικόπεδο 444 ( Συμβολή Λ. Πεντέλης - Λ. Αναπαύσεως & Βορείου Ηπείρου)) ή υπόγεια στη Ναυτική Βάση (με ανάπλαση πρασίνου στην επιφάνεια του χώρου) με είσοδο και έξοδο από την Αναπαύσεως. θέλουμε; Θα συζητήσουμε;  (Ανακοίνωση 25/2/2022).

---------------------------------------------------------------------------

Ίσως οφείλεται στο γενικότερο κλίμα, πάντως έχουμε μπει οριστικά στη σφαίρα του παραλόγου στο δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων. Δεν υπάρχει άλλη περιγραφή για όσα συμβαίνουν. 

Και βεβαίως, μπορεί ο δήμαρχος να δικαιούται να επιδίδεται σε πολιτική αντιπαράθεση με τους προκατόχους του και με όποιους έχει επιλέξει να αντιδικεί, (ακόμη και όταν αυτοί τον αντιπολιτεύονται χαλαρά..., διότι εξίσου ευθύνονται για τα σημερινά), και όλοι να αναβάλουν διαρκώς τις επιλογές τους, ζυγίζοντας αντιδράσεις, εμάς όμως αυτό ουδόλως μας αφορά.

‘Έχουμε και λέμε. Τον Μάιο του 2020 το δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ, δηλαδή με την ψήφο των συμβούλων και της δημοτικής αρχής, να απομακρύνει εντός ενός χρόνου, (δηλαδή μέχρι τον Μάιο του 2021), τα απορριμματοφόρα των Βριλησσίων από την Ναυτική Βάση. (Διαφοροποιήθηκε ο κ. Βήττος, ο οποίος ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή τους). Το χρονικό περιθώριο του ενός έτους δόθηκε στη διοίκηση για να βρει μια προσωρινή λύση στάθμευσης των δημοτικών οχημάτων αλλά και να προετοιμάσει μια ολοκληρωμένη και οριστική πρόταση.

Η δημοτική αρχή τίποτα από τα δυο δεν έπραξε.

Αφενός, άφησε να περάσουν 19 μήνες για να βρει και να μισθώσει με δυσμενείς όρους ένα εγκαταλειμμένο, αδιαμόρφωτο και ακατάλληλο οικόπεδο για τη στάθμευση των δημοτικών οχημάτων, σε προκλητικά υψηλή τιμή, χωρίς προηγουμένως να έχει συνεννοηθεί με τον γειτονικό Δήμο και τον Δήμαρχό του, τον ίδιον δήμαρχο που ο κ. Μανιατογιάννης είχε προσκαλέσει στη συνεδρίαση του Μαΐου του 2020 και «αξιοποιήσει» κατά των πολιτικών του «αντιπάλων», δίνοντάς του παράλληλα τη δυνατότητα να καταθέσει δημόσια από τότε την αντίθεσή του στη μεταφορά των απορριμματοφόρων των Βριλησσίων στον Γέρακα, μεταφορά, που δύο χρόνια μετά, ο ίδιος ο κ. Μανιατογιάννης επιχείρησε!!

Αφετέρου ο κ. Μανιατογιάννης παρατείνει την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Βριλησσίων, (παραμένει σε εκκρεμότητα από το 2010), στο οποίο ορίζονται οι χρήσεις γης, επομένως, ούτε επικαιροποιεί την ισχύουσα χωροθέτηση για το γκαράζ των απορριμματοφόρων στο οικόπεδο ΟΤ444 στην είσοδο των Άνω Βριλησσίων, ούτε περιγράφει κάποιον άλλο χώρο για τη χρήση αυτή. Αναμονή και «ζύγισμα» είναι η πολιτική τους. Με το αποτέλεσμα να εξαρτάται από το ποια ομάδα κατοίκων θα «φωνάξει» περισσότερο, οι των Άνω Βριλησσίων ή οι περίοικοι της Ναυτικής Βάσης; Έτσι κάνουν οι «μεγάλες» παρατάξεις και οι δήμαρχοι πολιτική.

Μετά από αυτά, και ενώ το δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης αντιδρά σφοδρότατα κατά του Δήμου Βριλησσίων, ο κ. Μανιατογιάννης αλλάζει πορεία και σαν να πρόκειται για ... άλλον, δηλώνει... ηρωικά ότι «δεν προτίθεται να διχάσει τις δύο κοινωνίες,» τις οποίες έχει ο ίδιος ήδη διχάσει!

Προκύπτει κάποιο συμπέρασμα από τόσο αλλοπρόσαλλές συμπεριφορές;

Η δική μας σκέψη είναι ότι η δημοτική αρχή των Βριλησσίων, συνειδητά και μεθοδευμένα, επέλεξε να ακολουθήσει έναν δρόμο κωλυσιεργίας, σπαταλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια, ώστε το αμαξοστάσιο και οι σχετικές λειτουργίες να παραμείνουν στη Ναυτική Βάση! Και να βρισκόμαστε σήμερα πάλι στο σημείο μηδέν, απροετοίμαστοι, με τον κ. Μανιατογιάννη να επαναφέρει το «σενάριο Χατζηδάκη», το οποίο έχει απορρίψει το δημοτικό συμβούλιο με την ψήφο και της δικής του παράταξης!

Αλλά για όλα αυτά ευθύνεται... η αντιπολίτευση, η οποία το 2020 δεν δέχτηκε τη «λύση Χατζηδάκη», που νομιμοποιούσε... προσωρινά το καθεστώς της Ναυτικής Βάσης για μια τριετία, με τα δύο χρόνια από αυτά να έχουν παρέλθει χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά των διοικούντων!

Και μετά αναρωτιέται ρητορικά ο δήμαρχος Βριλησσίων, αν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε, συγκαλώντας την προσεχή Τετάρτη δημοτικό συμβούλιο για να λάβουμε αποφάσεις!!

Είμαστε;

Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μας!!

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

Φωτογραφία: https://www.theatromania.gr/