Δράση Βριλήσσια // Καυγάδες περί την καρέκλα

2022-07-22 18:57

Βριλήσσια: Πρόωρο προεκλογικό σκηνικό

Με αφορμή κάποια τοπικά μικρογεγονότα: Όταν η πολιτική εκπίπτει σε διαμάχη για την νομή της εξουσίας, όλα μοιάζουν δυνατά. Ακόμη και τα πιο ευφάνταστα ή/και απωθητικά σενάρια, αφού εκτός της επικράτησης, τίποτε άλλο δεν μετράει. Ούτε ο λόγος, ούτε οι δεσμεύσεις, ούτε οι θέσεις, ούτε η πολιτική στάση: Οι διαφορές υποβιβάζονται να αφορούν μόνο στο περιτύλιγμα.

 

Στο πλαίσιο αυτό παρακολουθούμε επί χρόνια στελέχη της τοπικής κοινωνίας να αλληλοκατηγορούνται, εγκλωβίζοντας στις διαμάχες τους και το δημοτικό συμβούλιο. Οι ίδιοι βέβαια, επιχειρούν αναδιατάξεις με στόχο τις επόμενες εκλογές. Το πρωί τσακώνονται, το βράδυ όλοι μαζί. Η εξουσία ως συγκολλητικό. Θα απομείνουν οι ενστάσεις τους για το ποιος έκατσε πιο κοντά στον κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

 

Αντιστοίχως, κάποιοι άλλοι τοπικοί παράγοντες, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ως «ανεξάρτητοι» πριν τις εκλογές και μετά εμφανίζονται υποψήφιοι σε εσωκομματικές διαδικασίες. Στελέχη τριών διαφορετικών δημοτικών παρατάξεων συνυπάρχουν στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Βριλησσίων! Το ίδιο και ο δήμαρχος, που από ανεξάρτητος, υπερκομματικός και «Κίνηση Δημοτών», τώρα αναζητά θέση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

 

Εκπλήσσεται κανείς; Όχι! Οι μεταμφιέσεις είναι αναμενόμενες, προβλέψιμες και εύπεπτες. Διότι ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν, το έχει δείξει η τοπική εμπειρία. «Όλοι γνωρίζαμε, ότι, κατά βάθος, ο δήμαρχος ήταν ΠΑΣΟΚ!». Και τώρα όλοι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση αποχώρησής του, 6 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης είναι έτοιμοι να τον διαδεχτούν!

 

Στα πολιτικά «όλοι μαζί», στα τοπικά «όλοι εναντίων όλων». Έτσι προχωράει το πράγμα. Νέου τύπου διαμάχες θα τροφοδοτήσουν τις υπάρχουσες. Και τα πρώτα θέματα του τοπικού Τύπου. Και το ενδιαφέρον του «κοινού».

 

Και τι σχέση έχουν αυτά με τα ζητήματα της καθημερινότητας και της πόλης; Με την προοπτική;

 

Αμετροεπείς φιλοδοξίες, χαμηλών δυνατοτήτων πολιτικό προσωπικό, δημότες απόμακροι: Η συνταγή διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής. Φαινόμενο γνωστό και από την κεντρική σκηνή.

 

Μια σούπα που όλο ανακατεύεται και όλο η ίδια μένει.

 

Προς τι λοιπόν τόση φασαρία;

 

 

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη