Δράση Βριλήσσια // Καταρρέει το σενάριο ΒΙΠΕ Γέρακα για τα απορριμματοφόρα του Δήμου Βριλησσίων

2022-02-23 17:29

Σε αδιέξοδο οι τακτικισμοί του κ. Μανιατογιάννη

Έχουμε αναδείξει την τελευταία εβδομάδα, μόνη η ΔΡΑΣΗ απέναντι στη σιωπή όλων, το προκλητικά ασύμφορο της επιλογής της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τη μίσθωση ακατάλληλων οικοπέδων στη βιομηχανική Περιοχή Γέρακα σε εξωφρενική τιμή, για την μεταφορά των απορριμματοφόρων του δήμου. Επισημάναμε την προχειρότητα με την οποία διευθέτησε η Οικονομική Επιτροπή το ζήτημα, ψηφίζοντας χωρίς κανείς να έχει δει τοπογραφικό, μιλώντας για όμορα οικόπεδα που δεν είναι όμορα, αλλά μεσολαβεί μεταξύ τους ένα ρέμα (!), με δημοτικούς συμβούλους (προς δόξαν της κυβερνησιμότητας, που έχει αποκλείσει τη ΔΡΑΣΗ), που δεν γνώριζαν τι ψήφισαν. Ζητήσαμε τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για όλα αυτά, αλλά η διοίκηση δεν συμπεριέλαβε το ζήτημα στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης. Και έχουμε συχνά επισημάνει την αδιέξοδη πολυετή αδράνεια και την μικροπολιτική οπτική των δημοτικών διοικήσεων των Βριλησσίων, που δεν κατάφεραν ποτέ να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να λυθεί σοβαρά το ζήτημα του αμαξοστασίου –και όχι μόνο- εντός του Δήμου μας. 

Τώρα αποκαλύπτεται το δεύτερο, ακόμη πιο προκλητικό δείγμα προχειρότητας των αξιωματούχων της δημοτικής αρχής Βριλησσίων. Ο κ. Μανιατογιάννης υλοποιεί τη μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου μας στον Γέρακα, χωρίς να έχει ενημερώσει τον ομόλογό του δήμαρχο Παλλήνης, του ιδίου αυτού που είχε προσκαλέσει στη συνεδρίαση του Μαΐου του 2020 για να κατακεραυνώσει τους «αντιπάλους του», όταν ανέφεραν τη βιομηχανική περιοχή Γέρακα ως δυνατή επιλογή για τα απορριμματοφόρα μας. 

Εχθές, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, με μοναδικό θέμα την «πρωτοφανή και αήθη προσπάθεια εξαπάτησής του» από τον κ. Μανιατογιάννη και το δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων, οι οποίοι εν αγνοία του, «αντισυμβατικά και δόλια», επιδίωξαν να μεταφέρουν εν αγνοία του τα απορριμματοφόρα τους στον Γέρακα, θεωρώντας τους δημότες του «πολίτες Β’ κατηγορίας». Σύσσωμο το Δ.Σ. Παλλήνης  αποφάσισε «να μην επιτρέψει, με κάθε μέσο, την εγκατάσταση αμαξοστασίου των Βριλησσίων στη ΒΙΠΕ Γέρακα», κινητοποιώντας και τους δημότες αν χρειαστεί!

(Δεν αναφερόμαστε καν στα σκωπτικά μειδιάματα των δημοτικών συμβούλων της Παλλήνης για το ύψος του ενοικίου που αποφάσισε να καταβάλει ο Δήμος Βριλησσίων, ενδεικτικά, κάποιος ανέφερε ότι με τόσο υψηλό ενοίκιο τα Βριλήσσια μάλλον «προσπάθησαν να δελεάσουν» τους ιδιοκτήτες… )

Αντιλαμβάνεται κανείς, σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει ο Δήμος μας, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ειλημμένη απόφαση απομάκρυνσης των απορριμματοφόρων από την Ναυτική Βάση. Και πόσο, στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά, στο σημείο μηδέν.

Με μικροκόλπα και πονηριές, πολιτική δεν γίνεται.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com