Δράση Βριλήσσια | Αλλαγή φρουράς στην εκπροσώπηση της ΔΡΑΣΗΣ

2024-06-03 15:31

Ο Θανάσης Σπηλιώτης αντικαθιστά τον Μάρκο Κρητικό

Με μια λιτή δήλωση παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων, εκλεγμένος με την «Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη», ο Μάρκος Κρητικός.

 

Ο Μάρκος Κρητικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΡΑΣΗΣ. Η συμβολή του και η επιρροή του στην εξέλιξη της συλλογικότητάς μας, υπήρξε καθοριστική. Δημοτικός Σύμβουλος από το 2019 και μέλος, επί μακρόν, του Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου (ΠΑΟΔΗΒ).

 

Η δήλωση παραίτησης διαβάστηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην αρχή της χθεσινής (27/5) συνεδρίασης: «κ. Πρόεδρε, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και σας παρακαλώ για τα δέοντα. Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία για το καλό της Πόλης μας.».

 

Στη συνέχεια, ο Μάρκος Κρητικός εξήγησε ότι «οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση είναι αυστηρά προσωπικοί και αρκούντως ισχυροί για να τον οδηγήσουν σε αυτή την απόφαση». Και συμπλήρωσε: «Κάποιες στιγμές στη ζωή μας προκύπτουν ζητήματα που χρειάζονται σθεναρές, άμεσες αποφάσεις και ανυποχώρητες. Και έτσι έπρεπε να ανταποκριθώ σε αυτές. Αυτό είναι το προσωπικό μέρος, το οποίο και δεν μπορεί να συζητηθεί. Όσον αφορά το δημοτικό συμβούλιο, πραγματικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Δεν γνωριζόμαστε με όλους καλά, ούτε έχουμε συνεργαστεί με όλους εξίσου καλά. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωριζόμαστε από παλιά, λείπει η κ. Κυρίτση, και με τον κ. Δημητρίου παλιότερα, η συνεργασία μας υπήρξε ομαλή, πολλές φορές με διαφωνίες, με σοβαρές έντονες διαφωνίες, αλλά έτσι επιτάσσει ο ρόλος του καθένα μας. Το συμπέρασμα που έβγαλα τόσα χρόνια ανάμεσα σας είναι ότι -με δεδομένο ότι το δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα μετά τον τελευταίο νόμο, έχει καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα για την αντιπολίτευση- αυτό που κυρίως προκύπτει ως ανάγκη, είναι να αναδειχθεί η αξία και η καλλιέργεια της διαφωνίας, της άλλης φωνής και της διαφορετικής άποψης. Και αυτό, όχι μόνο να το ανέχεται κανείς, αλλά να το ενισχύει και να το επιδιώκει, όσο και αν είναι ζόρικο πολλές φορές. Και εκτός από αυτό, χρέος μας είναι να ακούμε και να αφουγκραζόμαστε τη φωνή της γειτονιάς, αλλά της γειτονιάς, όχι των κολλητών και των κολάκων. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Έχετε να δώσετε σοβαρές μάχες και για το περιβάλλον και για τα έργα και για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου και από τη θέση και τη στάση του ο καθένας, θα κριθεί από όλους και από τους πολίτες. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας».

 

Ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΗΣ Γιάννης Τσούτσιας, παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά, δήλωσε: «Ο Μάρκος είναι άνθρωπος-κόσμημα για την πόλη και το Δ.Σ. Είναι από τους λίγους που ξεκινήσαμε μαζί από το 2006. Έχουμε μια ιστορική και βαθιά φιλική σχέση. Ξέρω ότι το ΔΣ θα χάσει από την απόφαση που πήρε. Κι εμείς βέβαια. Ξέρω ότι τα πράγματα ταυτόχρονα, προχωράνε. Νομίζω ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα εξακολουθούμε να είμαστε μαζί και θα συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία που ξεκινήσαμε πριν χρόνια».

 

Αναλόγως τοποθετήθηκαν στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην  προσωπικότητα και την προσφορά του Μάρκου με τα πλέον θετικά λόγια: «Υπόδειγμα Δημοτικού Συμβούλου», (Χρήστος Κάππας). «Αυτοδιοικητικός με μεγάλη προσφορά, θα είναι πάντα στο πλευρό μας με τον τρόπο που θα επιλέξει για το καλό της πόλης μας» (Δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης). «Πολύτιμη δύναμη για το Δημοτικό Συμβούλιο», (Κώστας Βαφειάδης). «Ήρεμη δύναμη» (Βούλα Αρσένη). «Συνέβαλε στην υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών» (Βασίλης Αρχιμανδρίτης). «Χαρά και τιμή να συνεργαστώ μαζί του», (Τάσος Δημητρίου). 

 

Τον Μάρκο αντικαθιστά στο δημοτικό συμβούλιο εκ μέρους της ΔΡΑΣΗΣ, ο Θανάσης Σπηλιώτης, καθηγητής Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Θανάσης, ενεργό μέλος της κίνησής μας, ήταν πρώτος αναπληρωτής δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της ΔΡΑΣΗΣ, τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2019, όσο και σε αυτές του 2023.

Έχει σπουδάσει Μαθηματικά (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΑΣΠΑΙΤΕ), Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και Σχολική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Εργάζεται σε Γυμνάσιο του Δήμου μας.

 

 

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη