Δράση Βριλήσσια // Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Διαβούλευσης για το θέμα της Ναυτικής Βάσης

2021-04-27 16:08

Βριλήσσια 26 Απριλίου 2021

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων

Κοινοποίηση: Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

Κε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με το άρθρο 78 που αντικατέστησε το άρθρο 76 του ν. 3852/2010: «Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση είτε από τον ίδιο τον πρόεδρο είτε από τους φορείς που συμμετέχουν στην επιτροπή σύμφωνα με τις περ. α’ έως θ’ της παρ. 1, είτε από το 50% συν έναν από τους δημότες που συμμετέχουν στην επιτροπή σύμφωνα με την περ. ι’ της παρ. 1.»

Δεδομένου ότι:

Α) Η επιτροπή διαβούλευσης δεν έχει συγκληθεί μετά τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό.

Β) Υπάρχει σε εκκρεμότητα το σοβαρό ζήτημα της απομάκρυνσης των απορριμματοφόρων από τη Ναυτική Βάση και υπάρχει απόφαση του ΔΣ για απομάκρυνση τους μέχρι τις 6/5/2021.

Γ) Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η μελλοντική αξιοποίηση του χώρου της Ναυτικής βάσης.

Δ) Υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη αξιοποίησης του χώρου της Ναυτικής Βάσης συνδυαστικά με το δημοτικό οικόπεδο 444 στα Άνω Βριλήσσια, από την αρχιτέκτονα μηχανικό του Δήμου Βριλησσίων κα Ελευθερία Σταθοπούλου, η οποία δεν έχει συζητηθεί,

Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής διαβούλευσης με αντικείμενο την αξιοποίηση του χώρου της Ναυτικής βάσης και του Ο.Τ. 444 στην είσοδο των Άνω Βριλησσίων ώστε να βοηθηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στη λήψη αποφάσεων βασισμένων σε μια, όσο είναι δυνατό, πιο ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία.

Για τον ίδιο λόγο ζητάμε να ανοίξει πλατφόρμα διαβούλευσης στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπου εκτός από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, θα μπορούν να καταθέτουν την άποψή τους δημότες και συλλογικοί φορείς, για να αποτυπωθούν οι ανάγκες, οι ιδέες και οι προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, αφού βεβαίως τους διατεθεί το αναγκαίο πληροφοριακό υλικό για τη διαμόρφωση και την αξιολόγηση κάθε πρότασης.

Με τιμή,

Για την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για  μια Άλλη Πόλη

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, Μάρκος Κρητικός

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης:

Θεοφίλης Αντώνιος, Ιωαννίδης Λεωνίδας, Κατσάνη Ειρήνη, Λαζάνης Λάμπης, Παπαπαναγοπούλου συνεκλήθη.Βάλια, Στίγκα Μαρία

ΥΓ. Το αίτημα της ΔΡΑΣΗΣ κατατέθηκε στο Τμήμα Συλλογικών Οργάνων του Δήμου. (αρ. πρωτ. 4795/26-04-2021). Εννοείται ότι η σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ζητείται να γίνει μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, όπως γίνεται με όλα τα θεσμικά όργανα και τις Επιτροπές του Δήμου και όχι βέβαια «δια περιφοράς», δηλ. με τον ανεκδιήγητο και αντιδημοκρατικό τρόπο που συνεδρίασε η Επιτροπή για τον προϋπολογισμό την μοναδική φορά που