Δράση για μια Άλλη Πόλη-Στα απορριμματοφόρα τα 8,1 στρέμματα της Ναυτικής Βάσης!

2020-04-29 23:44

Αιφνιδιασμός Μανιατογιάννη - Ειδική αναφορά στα Βριλήσσια στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Κουβέντα για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο!

 
Κατατέθηκε χθες Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 στη Βουλή, το νέο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας– Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις».

Μεταξύ πολλών ενδιαφερόντων άρθρων, στο Άρθρο 92 του νομοσχεδίου, που φέρει τίτλο Προσωρινή Λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εμφανίζεται πρόνοια για τα Βριλήσσια.

Συγκεκριμένα, «Εγκρίνονται οι θέσεις για την προσωρινή λειτουργία εγκαταστάσεων αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας και ειδικότερα Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) όπως εμφαίνονται στα τοπογραφικά διαγράμματα και δημοσιεύονται σε φωτοσμίκρυνση στο Παράρτημα ΙΙΙ του παρόντος για τους Δήμους: Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αλίμου, Ασπρόπυργου, Βάρης –Βούλας– Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Βύρωνος, Γλυφάδας, Ερμιονίδας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Κηφισιάς, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού 129 Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Πειραιά, Περάματος, Περιστεριού, Πετρούπολης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαλαμίνος, Σπάτων – Αρτέμιδος και Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ως εξής:

ε) Στον Δήμο Βριλησσίων, το τμήμα εντός εδαφικής έκτασης, επί της οδού Αναπαύσεως, επιφανείας 8.107,74 τ.μ. που εμφαίνεται με στοιχεία (Α,Β,Γ…,Ο,Α) στο τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:500 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων.
»

Με άλλα λόγια, ενώ ο χώρος της πρώην Ναυτικής Βάσης είναι χαρακτηρισμένος (απόφαση Αρείου Πάγου) ως χώρος πρασίνου και ήπιων αθλητικών χρήσεων και ενώ πρόσφατα έχουν καταλογισθεί πρόστιμα σε βάρος του Δήμου Βριλησσίων, ύστερα από καταγγελίες περιοίκων, λόγω σωρείας παραβάσεων σε ότι αφορά τις προβλεπόμενες χρήσεις, έρχεται τώρα η κυβέρνηση, προφανέστατα ύστερα από αίτημα της διοίκησης του Δήμου, να «νομιμοποιήσει προσωρινά» την τρέχουσα χρήση του χώρου, δηλαδή την εγκατάσταση των απορριμματοφόρων αλλά και τη διενέργεια διαφόρων εργασιών μεταφόρτωσης, σε έκταση 8,108 στρεμμάτων, μέσα στο αδιαμόρφωτο τμήμα της πρώην Ναυτικής Βάσης!

Είναι πάντως εντυπωσιακό, το ότι ενώ μόλις προχθές, Πέμπτη 23 Απριλίου, έγινε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, Δημοτικό Συμβούλιο στα Βριλήσσια, λέξη δεν ακούστηκε για όλα αυτά από τους διοικούντες! Σαν να αποτελούν ζητήματα ανάξια λόγου, τα οποία διευθετεί εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου ο προϊστάμενος καθαριότητας! Μάλιστα αυτά τα επισημαίνουμε, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και από τη θέση που θα μπορούσε να υιοθετήσει τελικά κανείς για το θέμα.

Για πολλοστή φορά η δημοτική αρχή δεν παρείχε καμία ενημέρωση και απέκρυψε τις εξελίξεις από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε και στη θεματολογία του προσεχούς προγραμματισμένου Δ.Σ. (Τετάρτη 29 Απριλίου) υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα. Όταν μάλιστα, ο ίδιος ο Δήμαρχος, στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, πιεζόμενος τότε από τα γεγονότα, υπόσχονταν στο Δ.Σ. ειδική συνεδρίαση για την Ναυτική Βάση!

Με τετελεσμένα, αιφνιδιασμούς και εν κρυπτώ -εν’ μέσω κορωνοϊού- η δημοτική αρχή θεωρεί ότι «επιλύει» ένα σοβαρό, διαχρονικό και πιεστικό ζήτημα για την πόλη.


Σύντομα θα φανεί αν είναι έτσι.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος πάντως των διοικούντων και η καθεστωτική τους συμπεριφορά, πρέπει να περιοριστεί! Γιατί έτσι, δουλειά δεν γίνεται!
Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη