Δράση για μια Άλλη Πόλη-Πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα;

2020-05-15 22:38

Κάποιοι φαίνεται ξυπνούν και αναρωτιούνται, «πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα» των Βριλησσίων; Ανησυχούν. Και μετά το οκτάωρο δημοτικό συμβούλιο. Το αγωνιώδες ερώτημα παραμένει: «Πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα»! Προφανώς, διότι δεν τους απασχολεί πραγματικά το «που θα πάνε», αλλά το να μην μετακινηθούν από εκεί που βρίσκονται! 

Κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν τα απορριμματοφόρα από τον χώρο της Ναυτικής Βάσης. Μια χαρά είναι εκεί, βολευτήκαμε. Να μη γίνει τίποτα. Ρωτούν για να μας «εκθέσουν». Για να αναγκαστούμε να ομολογήσουμε ότι δεν έχουμε λύση! Ή ότι δεν υπάρχει λύση! Το ομολογούμε! Ενώ η διοίκηση έχει! Να μείνουν εκεί! Λύνει το ζήτημα. Απλά και πρακτικά. Είναι υπεύθυνη. Σκέφτεται την υγεία μας. Κάποιοι φαίνεται δεν έχουν αντιληφθεί, ότι τα απορριμματοφόρα βρίσκονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη Ναυτική Βάση. Από κάθε άποψη. Τι να κάνουμε; Παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν έχουν προσέξει ότι με τα χρόνια το πρόβλημα επιδεινώνεται διαρκώς σε βάρος του Δήμου. Ότι έχουν υπάρξει κινητοποιήσεις για να μείνει το δάσος – δάσος και όχι μπαζωμένο αμαξοστάσιο. 

Για κάποιους δεν είναι μάλλον σαφές ότι οι χώροι ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο προάστιο θα έπρεπε να είναι απολύτως νόμιμοι. Και ότι αυτό το αυτονόητο, δεν συμβαίνει! ΟΛΟΙ οι χώροι του Δήμου. Από το Θέατρό του, μέχρι το αμαξοστάσιο. Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι αυτή είναι η περιουσία του Δήμου. Οι χώροι του. Που όχι απλώς θα έπρεπε να είναι νόμιμοι, αλλά και το κόσμημά του. 

Με εγκαταστάσεις σύγχρονες και ασφαλείς για τους εργαζόμενους. Αποδοτικές για τους πολίτες. Για την ανακύκλωση. Με ό,τι προβλέπεται. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το «ευρωπαϊκό» μας προάστιο δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ιδιόκτητη υποδομή για τις υπηρεσίες του. (Εκτός του πρόσφατα αγορασμένου «σύγχρονου» πολιτιστικού χώρου της οδού Ροδόπης). Αλλά ποιος νοιάζεται; Αυτά δεν "πουλάνε"! Ούτε έχουν προσέξει ότι πολλά από τα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας έχουν άδεια κυκλοφορίας του 1992, 1993, 1994. Ότι είναι παροπλισμένα. Από τα 14 απορριμματοφόρα που εμφανίζονται στον δημοτικό στόλο και περιγράφονται στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης, τα 9, ήδη από το 2015, έχουν ένδειξη «Παλαιό Όχημα». Πέντε χρόνια μετά, πόσα άραγε ακόμη πάλιωσαν; Γι’ αυτά ουδείς ομιλεί. Τι να υποσχεθούν στους ψηφοφόρους τους οι παρατάξεις της κομματαρχίας; Ότι «θα φτιάξουμε αμαξοστάσιο»; Ή ότι «θα αγοράσουμε απορριμματοφόρο»; Αυτά δεν περνάνε. Θα τους ψηφίζατε; «Πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα»; Ρωτούν τη ΔΡΑΣΗ, την τοπική Κίνηση Δημοτών. Που δεν έχει επαγγελματίες πολιτικούς, ούτε στελέχη που ονειρεύονται καριέρα στην αυτοδιοίκηση ή το κομματικό σύστημα. Ρωτούν εμάς. Την παράταξη των καθημερινών ανθρώπων. Που συνέβαλε να αναδειχθεί το πρόβλημα και που συνεχίζει να αγωνίζεται για να βρεθεί λύση. Όπως για κάθε τι τόσα χρόνια. Δεν θέτουν το ερώτημα σ’ εκείνους που διοίκησαν και διοικούν, εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα, σ’ εκείνους που διαθέτουν υπηρεσίες, πόρους, προσωπικό, γνωριμίες, μηχανισμό, διασυνδέσεις, επαφές, γραφεία επικοινωνίας, φιλικά μέσα ενημέρωσης κλπ, για να το αντιμετωπίσουν. Όχι. Το αποφεύγουν. Ρωτούν εμάς. «Απαιτούν» από εμάς! «Πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα»; Η απάντηση έχει ΜΙΑ προϋπόθεση: Να πάνε σε έναν ΝΟΜΙΜΟ χώρο. Που να εξασφαλίζει ορθολογικές λειτουργίες. Ο οποίος πρέπει να αναζητηθεί και να υποδειχθεί ορθολογικά. Με κριτήρια, μετά από μελέτες και σύγχρονες πρακτικές. Όχι παίζοντας την κολοκυθιά. Ένας σοβαρός Δήμος οφείλει να βρίσκει λύσεις. Σε ΚΑΘΕ περίπτωση. Όχι με μπαλώματα. Όχι δια διολισθήσεων. Όχι με το «έτσι τα βρήκαμε». Όχι με το «έλα μωρέ», «πάμε μέχρι τις εκλογές και βλέπουμε». Δεν μας ενδιαφέρει εάν τα ίδια γινόντουσαν και πριν 10 ή πριν 30 χρόνια. Τώρα τι γίνεται. Τώρα υπάρχει μια νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που πρέπει να υποστηριχθεί και να υλοποιηθεί από όλους. 

Ένα μικρό όπλο για να ξεκολλήσουμε. Και για να τελειώνουμε με την υποκρισία. 

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com