Δράση για μιά Άλλη Πόλη-Οι τηλεδιασκέψεις δεν καλύπτουν το κενό επικοινωνίας

2020-04-24 17:45

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της χρήσης της εφαρμογής e-presence, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, με θέμα την 1η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εξασφάλισε για λογαριασμό των Δήμων (δωρεάν) τη λειτουργία συστήματος οργάνωσης τηλεδιασκέψεων, που θα χρησιμοποιηθεί για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Δημοτικών Επιτροπών για να διασφαλιστεί η λειτουργία τους κατά την περίοδο της πανδημίας.

Νωρίτερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, στα Βριλήσσια τη λειτουργία του συστήματος θα «εγκαινιάσει» η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Συντονιστής του συστήματος έχει ορισθεί από τον Δήμο Βριλησσίων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βαφειάδης.

Παραφωνία στο όλο θέμα, αποτελεί ο ορισμός της συνεδρίασης σε ημέρα και ώρα διαφορετική από τα συνήθη και τα συμφωνηθέντα, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση ή έστω ενημέρωση προς τις δημοτικές παρατάξεις.

Η ΔΡΑΣΗ διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., καθώς η συνεδρίαση έχει ορισθεί και σε εργάσιμη ώρα (!), παραγνωρίζοντας το ότι κάποιοι εκ των δημοτικών συμβούλων εξακολουθούν να εργάζονται και υπό τις σημερινές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη διάθεσης συνεργασίας με την αντιπολίτευση έχει καταστεί μόνιμο χαρακτηριστικό της διοίκησης Μανιατογιάννη.

Μάλιστα, κατά τον τελευταίο κρίσιμο ενάμιση μήνα της υγειονομικής κρίσης, οι διοικούντες των Βριλησσίων αισθάνονται τόσο επαρκείς, που δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να μοιραστούν οτιδήποτε με τους συναδέλφους τους, ούτε να αξιοποιήσουν τη διάθεση προσφοράς που δηλώθηκε από την πλευρά τους.


Τι να πούμε;

Μάλλον για κάποια είδη πολιτικής, η συνεργατικότητα δεν αποτελεί χρήσιμη αρετή...