Δράση για μια Άλλη Πόλη-Και πολύ μας διοικήσατε με τόσες… δυσκολίες!

2018-12-04 18:07

Τεχνικό πρόγραμμα 2019: Μια διαφωτιστική συζήτηση.

Η χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2019 του Δήμου Βριλησσίων, πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, πήρε μια διαφορετική τροπή.

Αφορμή, η τοποθέτηση του Γιάννη Τσούτσια («Δράση»), που απέφυγε να εστιάσει στην κριτική ενός εμφανώς αδύναμου τεχνικού προγράμματος –συρραφή έργων που δεν υλοποιήθηκαν- υπέρ μιας συζήτησης για το ζήτημα των διαχρονικά αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην εκτέλεση των έργων.

Στην πρόκληση ανταποκρίθηκαν με τις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Βερροιόπουλος και Παπασπηλίου αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος, που για πρώτη φορά αναγνώρισε το πρόβλημα, αποδίδοντάς το στην υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και στις πολλές νομοθετικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Ανεξάρτητα από τις ερμηνείες του δημάρχου, η επισήμανση και μόνο του ζητήματος έχει την αξία της. Γιατί έρχεται να προστεθεί στην επίσης κοινά διαπιστωμένη εκτίμηση για την έλλειψη υποδομών στο δήμο μας, (χώροι άθλησης, πολιτισμού, βιβλιοθήκη, εξυπηρέτησης κοινού κλπ).

Με άλλα λόγια, εν έτει 2018, γίνεται σαφές, ότι όλες οι τελευταίες διοικήσεις, όχι μόνον δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν υποδομές για το προάστιο, αλλά ούτε και προνόησαν ώστε ο Δήμος να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο δυνατοτήτων, να συντηρεί τα υπάρχοντα, να υλοποιεί όσα αποφασίζονται, να διασφαλίζει την ποιότητα όσων έργων διενεργούνται.

Τίποτε από αυτά -που η «Δράση» επισημαίνει χρόνια- δεν έχει εκτιμηθεί σοβαρά για να αντιμετωπιστεί.

Εξ ου και τα ... παράλογα:

Παρά τα όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ., παρά δηλαδή την αποδοχή της δυσκολίας του Δήμου να αποκαταστήσει π.χ. έστω τις φθορές του υδατόπυργου, (ένα έργο «της πλάκας», που εκκρεμεί επί χρόνια, για να μην αναφερθούμε σε άλλο), έρχεται ο ίδιος δήμαρχος, ο οποίος μετείχε της συζήτησης, να δηλώσει ότι θα επιμείνει στην «Φιλοθεοποίηση» των Βριλησσίων, δηλαδή σε παρεμβάσεις τεράστιας έκτασης, τεράστιου κόστους και βάθους δεκαετίας!

Και τον ακολουθεί και ο εκ των «αντιπάλων» του πρώην υπουργός και επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. στα Βριλήσσια, που υπόσχεται την μετατροπή της Ναυτικής Βάσης σε Ελληνικό και της πλατείας Ελευθερίας σε πλατεία Αναλήψεως!

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου! Και Ναόν θα σας φέρουμε!


Να γιατί το διαχρονικό πρόβλημα δεν είναι τελικά η αναξιοπιστία των Προγραμμάτων και των Υπηρεσιών αλλά των πολιτικών.Και κάτι τελευταίο...

Ενώ η διοίκηση δυσκολεύεται να εξασφαλίσει και την αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, όπως έχει αποφασιστεί εδώ και πολλούς μήνες και ενώ έχει αγοραστεί ο εξοπλισμός, -κάτι δηλ. που ένας δεκαπεντάχρονος θα κατάφερνε σε λίγες ώρες με ελάχιστο κόστος- την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακινούνται βιντεάκια με τις τοποθετήσεις του δημάρχου, προφανώς ως απάντηση στα βιντεάκια που ανεβάζουν οι υποψήφιοι της Ν.Δ. από τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Είναι τόσο εμφανής η πρόθεση της πλειοψηφίας να αναζωπυρώσει τον καυγά μεταξύ νυν και τέως, που κάποιες στιγμές όλα στο δημοτικό συμβούλιο μοιάζουν σκηνοθετημένα για να βιντεοσκοπηθούν...

Και μας μιλούν για σοβαρότητα και αξιοπιστία...


Έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και η κατρακύλα δεν θα έχει τελειωμό...Α.Α.

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com