Δράση για μια Άλλη Πόλη-Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων σε νέες επιτυχίες!

2018-11-20 19:12

Περί κλιματιστικών ο λόγος

Πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε η αντικατάσταση των κλιματιστικών στο ΤΥΠΕΤ, αφού τα προηγούμενα είχαν παραδώσει σώμα και πνεύμα.

Λόγω της σχετικής καλοκαιρίας δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσουμε. Μερικές φορές κατά τη διάρκεια των χειμερινών κινηματογραφικών προβολών του Cine-Δράση θέσαμε σε λειτουργία ένα ή δύο σώματα. Αλλά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε την Πέμπτη 15/11, μας υποχρέωσε να τα ανάψουμε όλα μαζί. Τι το θέλαμε; Μια βουή και μια αντάρα γέμισε το χώρο. Το κτήριο άρχισε να τρέμει. Χωρίς υπερβολή!


Προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις κλείσαμε τα κλιματιστικά. Προσπαθώντας να εξηγήσουμε το φαινόμενο, με όσες γνώσεις διαθέτουμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν:

Ή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αντικραδασμικά στηρίγματα,
ή τα νέα σώματα για κάποιο λόγο εδράζονται στα στηρίγματα των υαλοπετασμάτων του κτηρίου!Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω όταν λειτουργούν όλα τα σώματα μαζί, το κτήριο τραντάζεται και προκαλείται εκκωφαντικός θόρυβος!

Ως φορολογούμενοι δημότες, με τα χρήματα των οποίων χρηματοδοτήθηκε και αυτό το έργο, θέλουμε να ρωτήσουμε τη δημοτική αρχή:

- Από ποιον εκπονήθηκε η μελέτη; Από την τεχνική υπηρεσία του δήμου ή από εξωτερικό συνεργάτη; Και ποιο ήταν το κόστος της;

- Ποιος παρέλαβε το συγκεκριμένο έργο και ποιος ακριβώς έλεγχος έγινε κατά την παραλαβή του, ώστε να αποφευχθούν τέτοιες δυσλειτουργίες;

- Ποιο ήταν το τελικό κόστος της αντικατάστασης των κλιματιστικών;Για την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine - Δράση
Λεωνίδας Ιωαννίδης