Δράση για μια Άλλη Πόλη-Haig Yazdjian - Ταξίδι στη Μεσόγειο έρχεται τον Σεπτέμβριο

2016-08-05 18:09

Έρχεται τον Σεπτέμβρη!

"Δράση" 2006 - 2016. Για πρώτη φορά, ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο, στην καρδιά της πόλης, για τα 10 χρόνια της Δράσης!

Η "Δράση" τον Σεπτέμβριο συμπληρώνει 10 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη ζωή του Δήμου. Γιορτάζουμε 10 χρόνια αγώνων, προσπαθειών, γόνιμων παρεμβάσεων, εκατοντάδων εκδηλώσεων, επιτυχημένων εκλογικών αναμετρήσεων, 10 χρόνια με χαρές και δυσκολίες, ενίοτε και απογοητεύσεις, όμως ακόμη με ελπίδα, συντροφικότητα και αισιοδοξία, με τους πολίτες! Γιορτάζουμε δημόσια, στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αναλήψεως, παρουσιάζοντας μια μοναδική συναυλία:


Haig Yazdjian - Ταξίδι στη Μεσόγειο


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, 21.0 μ.μ., πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια

Με ελεύθερη πρόσβαση - προσφορά στους δημότες!


Haig Yazdjian, Ούτι, φωνή

Τάσος Πούλιος, κανονάκι, φωνή

Γιώργος Παππάς, λαούτο, φωνή

και Εύα Ξένου, φωνή


Ο Haig Yazdjian θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής. Γεννήθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, από γονείς Αρμένιους. Στην Ελλάδα ήρθε το 1980. Καθιερώθηκε γρήγορα ως κορυφαίος σολίστ, αλλά και ως ιδιαίτερα εκφραστικός ερμηνευτής και συνεργάστηκε με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς και τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων η Loreena McKennitt, η Ελένη Βιτάλη, ο Theodossi Spasov, η Μαρία Φαραντούρη, ο David Lynch, ο Omar Farouk Tekbilek, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και πολλοί άλλοι. Ξεχωρίζει για το μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμειγνύει διαφορετικά στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου, αναπτύσσοντας ένα προσωπικό ύφος με χαρακτηριστικά αραβικά και αρμένικα ηχοχρώματα.


Η Εύα Ξένου, μια εξαιρετική φωνή, ιδίως στο χώρο του ρεμπέτικου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας με την Λίζα Ζώη. Αργότερα ασχολήθηκε με το ούτι, έχοντας δάσκαλο τον Haig Υazdjian. Από το 2003 τραγουδάει επαγγελματικά έχοντας συνεργαστεί με τον Μπάμπη Γκολέ, τον Haig Yazdjian, τον Νίκο Τατασόπουλο, τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, τον Γιάννη Παπαβασιλείου κ.ά.

Ο Τάσος Πούλιος γεννήθηκε στην Κατερίνη. Ξεκίνησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής στην ηλικία των 10 ετών. Είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Μουσικής Τεχνολογίας. Έχει συμμετάσχει σε μουσικά σχήματα και δισκογραφικές παραγωγές με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Λάππας, ο Κωνσταντίνος Πλούσιος, η Μαρία Αναματερού κ.ά.


Ο Γιώργος Παππάς είναι πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου στο ούτι και το σάζι. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Μανώλης Καρπάθιος και πολλοί άλλοι. Επίσης, συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες και διδάσκει σε μουσικά σχολεία, και ωδεία.


Σας περιμένουμε!


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη



- *Ποιοι είμαστε: Μάιος 2006. Η «Δράση για μια άλλη πόλη» είναι μια αυτόνομη προσπάθεια, που ξεκίνησε σαν χώρος συζητήσεων και κατέληξε στη δημιουργία δημοτικής κίνησης, η οποία για πρώτη φορά συμμετείχε σε δημοτικές εκλογές το 2006 λαμβάνοντας ποσοστό 8,5% και μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων. Η «Δράση», στις εκλογές του 2010, με ποσοστό 13,9%, κατέλαβε δύο έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ στις εκλογές του 2014, με ποσοστό 15,5% κατέλαβε τρεις έδρες.

Η «Δράση» δεν είναι ένας, ανά τετραετία εμφανιζόμενος συνδυασμός, φιλοδοξεί πάντα να είναι μια αυθεντική συλλογικότητα, ένας τρόπος ύπαρξης και συμβολής των δημοτών στη γειτονιά, όχι μια κατασκευή ή ομάδα διαμαρτυρίας. Λειτουργεί ως τμήμα της κοινωνίας που πλήττεται και αμφισβητεί αλλά ταυτόχρονα προτείνει και αναζητά διέξοδο.

Στην Κίνηση συναντιούνται δημότες με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και εμπειρίες. Η σύνθεση αυτής της διαφορετικότητας σε μια κοινή προσπάθεια είναι κεντρικό στοιχείο της φυσιογνωμίας της. Από το 2006 η «Δράση» συμβάλει με προτάσεις στα θεσμικά όργανα του Δήμου, διοργανώνει δεκάδες εκδηλώσεις για τα τοπικά ζητήματα, την πολιτική και τον πολιτισμό, ενημερώνει με εφημερίδα και ιστοσελίδα τους δημότες, διατηρεί ζωντανή μια ανοιχτή διαδικασία προβληματισμού και κινητοποίησης στην πόλη μας.

Εστιάσαμε στην ανάγκη να ενισχυθεί η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά γιατί έτσι αλλάζει η έκβαση των «μικρών» αλλά και των «μεγάλων» αγώνων. Επιμένουμε στα κινηματικά χαρακτηριστικά και την αυτονομία της Κίνησής μας, γιατί αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μορφή οργάνωσης των πολιτών στη γειτονιά τους.

Συνεχίζουμε, δημιουργώντας προϋποθέσεις έξω από το σκηνικό της παρακμής και της κρίσης, για μια «άλλη» οργάνωση της τοπικής κοινωνίας.