Δράση για μια άλλη πόλη-«Έφυγε» σήμερα από κοντά μας ο Ρήγας Κωνσταντινίδης

2020-08-16 11:58

https://external.fath4-2.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQB0M0RryvwRw-0T&w=235&h=350&url=https%3A%2F%2Fwww.drasivrilissia.gr%2Ffiles%2FUploadedPics%2F20200815203454%25ce%25a1%25ce%2597%25ce%2593%25ce%2591%25ce%25a3%25ce%25a3%25ce%25a3%25ce%25a3.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQBcYKfPeSXFXjdi

Aκριβέ μας φίλε,

 

Εμείς οι φίλοι, σύντροφοι, συνοδοιπόροι σου στη ΔΡΑΣΗ σε αποχαιρετούμε.

 

Σ’ ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς για όλα όσα μας πρόσφερες όλα αυτά τα χρόνια.

 

Σ’ ευχαριστούμε για την ακούραστη προσπάθειά σου. Για τη σπάνια διεισδυτική και αναλυτική ματιά σου. Για την ικανότητά σου να ξεχωρίζεις το προφανές όταν στα μάτια όλων μας ήταν κρυμμένο.

 

Για την ενωτική και πάντα φιλική σου διάθεση να συνθέσεις, να ενώσεις. Για τη μνημειώδη ψυχραιμία σου ν’ αντιμετωπίζεις τα δύσκολα και να βοηθάς να προχωράμε μπροστά.

 

Για το αστείρευτο χιούμορ σου που μας χάριζε αξέχαστες στιγμές.

 

Ο Ρήγας ο αγωνιστής, που μετείχε ενεργά σε όλους τους αγώνες στο προάστιο για την προάσπιση και βελτίωση της ζωής μας στο τόπο μας.

 

Ο Ρήγας, ο επιστήμονας και γιατρός με το πλούσιο επιστημονικό και κοινωνικό έργο απ’ όπου κι αν πέρασε. Που βοήθησε, που δε δίστασε να συγκρουστεί με κατώτερους κι ανώτερους ώστε να επιτελέσει αποτελεσματικότερο έργο.

 

Ο Ρήγας, που αντιμετώπισε με τη μέγιστη αξιοπρέπεια και γενναιότητα την ασθένειά του. Που δεν έπαψε μέχρι και την τελευταία στιγμή να γράφει σημειώματα, να συνομιλεί και να κάνει υποδείξεις για τη βελτίωση της δουλειάς μας στη ΔΡΑΣΗ. Που χρόνια ολόκληρα τον έκαιγε ο ειλικρινής καημός να βελτιωθούν να πράγματα στο Δήμο μας. Που έκανε προτάσεις για να μπουν τα θεμέλια μιας άλλης αντίληψης στην αυτοδιοίκηση.

 

Ο Ρήγας ο σύντροφος, ο πατέρας, ο σύζυγος, θα είναι για πάντα δίπλα μας και θα μας χαμογελά. Ένα διαμάντι που κάθε φορά ανακάλυπτες ότι έχει κι άλλη λάμψη, ακόμη πιο φωτεινή, ακόμη βαθύτερη. Κι’ άλλο πλούτο σκέψεων και συναισθημάτων, που όλοι θα θέλαμε να είχαμε ζήσει περισσότερο.

 

Έτσι θα σε θυμόμαστε Ρήγα.

Αγέρωχο, συνεπή γεμάτο αγάπη.

Όσοι σε γνωρίσαμε, έστω και για λίγο, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Για μας ήσουν και θα είσαι για πάντα ο «Γκουρού» της ΔΡΑΣΗΣ.

 

Η σκέψη μας τώρα στα παιδιά, στον Γιώργο και την Μυρτώ.

 

 

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη 

 

 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 6.30 το απόγευμα στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

 

Ο Ρήγας Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1950 και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Βριλήσσια το 1983. Οδοντίατρος. Εργάστηκε για 17 χρόνια σαν Διευθυντής του ΕΣΥ σε Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας. Κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Δημόσια Υγεία και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος. Μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Αναδιάρθρωση των Δημόσιων Οδοντιατρικών Υπηρεσιών (2015). Συμμετείχε ενεργά στα Προγράμματα Αγωγής Στοματικής Υγείας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας σε Δημοτικά Σχολεία (Βριλήσσια, Κορωπί). Υπήρξε ενεργό μέλος της «Κίνησης για το Περιβάλλον», (1990), της «Επιτροπής Υγείας του Δήμου Βριλησσίων» (2006) και της «Επιτροπής Αγώνα για τη Σταυρού – Ελευσίνας» (1996). Διετέλεσε πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Ιδρυτικό μέλος της ΔΡΑΣΗΣ το 2006 και υποψήφιός της σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν. Εκπρόσωπός της επί χρόνια στο Δ.Σ. του «Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου». Στις δημοτικές εκλογές του 2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων.