Δράση για μια άλλη πόλη-Απορίες... Εν αναμονή της απάντησης του κ. Πολίτη...

2020-11-24 19:24

Απαντώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος σε ερώτησή μας για τις αλλαγές που έγιναν εκ των υστέρων στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου στο κεφάλαιο Κοινωνική Υπηρεσία, είπε τα εξής: «Για τον ΟΕΥ θα σας ενημερώσει λεπτομερώς ο κ. Πολίτης. Ό,τι αναφέρει ο ΟΕΥ προβλέπεται από το νόμο του Μάρτη του 2020, δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό... Θα σας ενημερώσει ο κ. Πολίτης γιατί για όσες διαφοροποιήσεις έγιναν, και στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά, ενημερώθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή και συντάχτηκε τελική πρόταση η οποία προχωρά στα όργανα τα οποία έπρεπε να προχωρήσει...».

 

Αλλά ο κ. Πολίτης δεν απάντησε. Και ουδέποτε εξηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί το σχέδιο του Νέου Οργανισμού που εστάλη προς έγκριση στα αρμόδια όργανα ήταν διαφοροποιημένο στο κεφάλαιο "Κοινωνική Υπηρεσία" σε σχέση με εκείνο που είχε ψηφιστεί.

 

Αντίθετα μάλιστα. Με την απάντηση του δημάρχου προέκυψαν και άλλα ερωτήματα. Γιατί ο κ. Πολίτης, πρόεδρος της διαπαραταξιακής επιτροπής που προετοίμασε το νέο Οργανόγραμμα, δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τις όποιες αλλαγές έγιναν; Αυτή η «εκκρεμότητα» πώς θα διορθωθεί; Θα στείλει η διοίκηση γραπτή ενημέρωση; Ή θα αφήσουμε το θέμα στην τύχη του κι αν κάποτε κανείς ξαναρωτήσει, τότε βλέπουμε; Γιατί ούτε όταν το θέμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε τον Ιούλιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έγινε και πάλι κάποια επιπλέον ενημέρωση προς τη διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε επεξεργαστεί το σχέδιο; Η δημοτική σύμβουλος της ΔΡΑΣΗΣ Μαρίνα Παπαχριστοδούλου ήταν μέλος της Επιτροπής ΟΕΥ και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι δεν υπήρξε κάποια προφορική ή γραπτή ενημέρωση για αλλαγές που «έγιναν», όπως είπε ο Δήμαρχος, «στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά». Ούτε  συνεδρίασε η Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. να συντάξει κάποια υποτιθέμενη τελική πρόταση. Επομένως;

 

Σταματάμε εδώ. Ο Δήμαρχος, είτε δεν γνώριζε πως μετά την τελική παράδοση της πρότασής της η Επιτροπή δεν ξανασυναντήθηκε, είτε απάντησε... στον αέρα! Σε κάθε περίπτωση, δεν είπε τίποτα για την ουσία του ερωτήματός μας. Και μπορεί αυτός ο χειριστικός και αόριστος τρόπος απάντησης να είναι κατάλληλος για τους οπαδούς του στο διαδίκτυο, αλλά δεν είναι αποδεκτός σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε και από τους δημότες, που έτσι δεν μαθαίνουν ποτέ την αλήθεια.

 

Η δημοτική αρχή οφείλει να το κατανοήσει: Είναι στα καθήκοντά μας να ρωτάμε και να ελέγχουμε. Και είναι υποχρέωσή της να απαντά στοιχειοθετημένα και σοβαρά.

 

 

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη