Δράση για μια Άλλη Πόλη / «Χωρίς εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης»

2023-12-16 16:55

Διαδικασίες εκτός λογικής και χρονικών ορίων

Δεν είναι γκρίνια. Είναι ενημέρωση.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 16.00 το μεσημέρι.

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο ο καθορισμός των δημοτικών τελών για το 2024, προϋπόθεση για να καταρτιστεί και στη συνέχεια να συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου, σε συνεδρίαση που έχει ήδη προσδιοριστεί για την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.

Όλα στο όριο. Ο χρόνος τελειώνει κι εμείς ψαχνόμαστε.

Και ακόμα, σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 16.00 δεν έχουν ακόμη σταλεί οι εισηγήσεις για τα δημοτικά τέλη!! Δεν γνωρίζουμε τι θα εισηγηθεί ούτε η απερχόμενη, ούτε βέβαια η ... επερχόμενη διοίκηση! Έχουν σταλεί μόνον οι τίτλοι των υπό συζήτηση θεμάτων, ώστε η πρόσκληση της δημοτικής αρχής να είναι χρονικά σύννομη, αλλά όχι το περιεχόμενο των εισηγήσεων!

Συνημμένα: Χωρίς εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Δηλαδή οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα παραλάβουν, κάποια στιγμή, μια εισήγηση για όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών, για να την εκτιμήσουν και να πάρουν θέση εντός του Σαββατοκύριακου.

Εάν μάλιστα οι παρατάξεις, (όπως προβλέπει ο αντιδημοκρατικός νόμος περί κυβερνησιμότητας της κυβέρνησης), θέλουν και να διαμορφώσουν εναλλακτική πρόταση, τότε επιπλέον θα πρέπει να την καταθέσουν (εγκαίρως!) και να την υποβάλουν για έλεγχο στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, ώστε αυτές να ελέγξουν πώς επηρεάζεται ο προϋπολογισμός! Και μόνον εάν και εφόσον η εναλλακτική πρόταση εγκριθεί, τότε θα μπορεί να τεθεί σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο... της Δευτέρας!!

Για να μην πούμε για την υποχρεωτική σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης...

Αυτοδιοίκηση 2023: μια κατάσταση απαξιωμένη, στο όριο του κωμικού.

Δήμος Βριλησσίων 2023: Πρότυπο δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας.  Ανάλογo της κατάστασης των δημοτικών απορριμματοφόρων.

Αλλά ποιος ασχολείται;

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη