Ο Διονύσης Αποστολόπουλος γεννήθηκε στις 4 Μαΐου στην Αθήνα.

Από πολύ μικρή ηλικία τον κέρδισε η μουσική. Σπούδασε πιάνο και θεωρεία της μουσικής κοντά σε αξιόλογους καθηγητές όπως η Λυδία Αγγελοπούλου – κλασσικό τραγούδι, 6 χρόνια / Έλεν Φουστέρης –σεμινάρια τραγουδιού – σοπράνο στην Metropolitan Opera / Μαίρη Απέργη – σοπράνο- μοντέρνο τραγούδι (μητέρα της γνωστής μας .. Μαντώ) / Παύλος Μαρόπουλος – τενόρος – Ωδείο ‘Εμετρον.

Είναι πτυχιούχος στο ελαφρό τραγούδι και διδάσκει στο Δημοτικό ωδείο της Αγ.Βαρβάρας σύγχρονο τραγούδι . 
Το 2012, κυλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο Η ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ που υπογράφουν συνθετικά : Άκης Καββαδίας, Βασίλης Κουμουσίδης και ο Έυρειπος.

Έχει συμμετάσχει με τον Μάριο Φραγκούλη, στην 4μελή χορωδία του, στο Ηρώδειο και τον Λυκαβηττό. Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές & ραδιοφωνικές εκπομπές (ΕΤ1 – Star Channel – Alter – 9.84 Fm κ.α).
Για 2 συνεχόμενες χρονιές κέρδισε το βραβείο Τραγουδιού από το Υπουργείο Παιδείας και 1 χρόνο Ειδική Διάκριση σαν… ‘’ Ειδικό Ταλέντο ‘’ !!! Έχει κερδίσει το 1ο βραβείο σε Πανελλαδικούς Αγώνες καθώς και το 3ο βραβείο σε διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία Ορχήστρας Νέων).

Το 2013, μας ξανασυστήνεται δισκογραφικά με ένα φρέσκο dance pop τραγούδι με γενικό τίτλο ΣΑΝ ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ.

Μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου single του "Η στιγμή", ο Διονύσης Αποστολόπουλος μας θυμίζει τη δυναμική μπαλάντα με τίτλο ΑΙΝΙΓΜΑ . . . Σε στίχους και μουσική από τον ίδιο.

Δείτε το video εδώ:  https://youtu.be/GQRjvWd-1KQ