Δήμος Βριλησσίων-Ξεκινά ο μαθητικός διαγωνισμός Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει

2018-11-08 17:27

https://www.vrilissia.gr/images/2018/18_11_recyclingcompetition.jpg

Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί ενωμένοι για το περιβάλλον

 

 

Ξεκινά ο Μαθητικός Διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει» 2018-2019 σε όλα τα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στην ανακύκλωση.

Η υλοποίηση του διαγωνισμού γίνεται από τον Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και Oil4Life στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, καλούνται να ανακυκλώνουν στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία χαρτί, μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ αυτή τη χρονιά έχει ενταχτεί και το τηγανέλαιο ως ένα επιπλέον ρεύμα.

Κάθε φορά που οι ειδικοί σχολικοί κάδοι γεμίζουν, τα σχολεία κερδίζουν πόντους επιβράβευσης.

Επιπλέον, στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του www.followgreen.gr/vrilissia με τον δικό τους τρόπο, δωρίζοντας έως και 150 πόντους μηνιαίως στο σχολείο της επιλογής τους, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να βλέπουν διαδραστικά την πρόοδο του κάθε σχολείου μέσα από την ειδική σελίδα Σχολεία εν δράσει.

Στο τέλος του διαγωνισμού ο Δήμος Βριλησσίων θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση, καθώς στόχος του είναι να γίνει κατανοητό πως μέσα από την ανακύκλωση κερδίζουμε όλοι μια καθαρότερη πόλη και μια ποιοτικότερη ζωή.