Δήμος Βριλησσίων | Σχολή Γονέων: Ξεκινούν οι κλειστές ομάδες με συντονιστή τον Νίκο Τομαρά

2024-03-06 01:44

SXΓΟΝ ΤΟΜΑΡΑΣ 9401

Ο Σύμβουλος-Ψυχοθεραπευτής και Ειδικός Εκπαιδευτικός  Νίκος Τομαράς  ξεκινά την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 19:30 στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος» του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ) τις συναντήσεις σε κλειστές ομάδες της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων.

Η Σχολή Γονέων της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής του Δήμου Βριλησσίων  προωθεί και προστατεύει την ψυχική υγεία των παιδιών, αλλά και όλων των μελών της οικογένειας, βελτιώνοντας ουσιαστικά τις οικογενειακές σχέσεις. Σήμερα, στη συνεχώς μεταβαλλόμενη εποχή μας, το έργο της προβάλλει πιο σημαντικό από ποτέ.

Στο πλαίσιο της  ομάδας θα συζητούνται θέματα που απασχολούν του γονείς για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι γονείς στην άσκηση του ρόλου τους για να ανταποκριθούν στην ανατροφή των παιδιών με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο καθότι ο γονέας είναι ο πρώτος και πιο σημαντικός παιδαγωγός  του παιδιού.

Οι γονείς θα βοηθηθούν σε καταστάσεις όπως:

  • ·«Ζω κάθε πρωί ένα μαρτύριο, μέχρι να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο.»
  • ·«Το παιδί μου δεν το κάνουν παρέα στο σχολείο. Αναρωτιέμαι πώς να το βοηθήσω.»
  • ·«Έχω μεγάλο πρόβλημα με το διάβασμα των παιδιών στο σπίτι. Δεν ξέρω τι να κάνω πια!»
  • ·«Τα παιδιά μου τσακώνονται συνεχώς μεταξύ τους.»
  • ·«Τα ηλεκτρονικά έχουν κυριαρχήσει στην καθημερινότητά μας. Τι μπορώ να κάνω;»
  • ·« Ο έφηβος γιος μου κάνει περίεργες παρέες. Ανησυχώ έντονα για τη χρήση ουσιών, το αλκοόλ, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση»
  • ·«Πρόσφατα διαγνώστηκε η κόρη μου με μαθησιακές δυσκολίες. Νιώθω αδύναμη και ένα βουνό μπροστά μου να μου κρύβει τον ήλιο. »

Σκοπός της ομάδας είναι τα μέλη της να διευρύνουν την οπτική τους  μέσα από τις αφηγήσεις και τις παρεμβάσεις των άλλων μελών της ομάδας αλλά και να αξιοποιήσουν τις σχέσεις που θα αναπτυχθούν καθότι θα κατανοήσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν στην προσωπική τους ζωή.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τις Παρασκευές 1/3, 29/3, 19/4, 17/5, 31/5  και ώρα 19:30 στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος»  του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ)