Δήμος Βριλησσίων / Προχωρά εντατικά η αφαίρεση κορμών από τα πεζοδρόμια

2024-01-03 16:35

Βριλήσσια: Προχωρά εντατικά η αφαίρεση κορμών από τα πεζοδρόμια - Κοινωνία  - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το έργο της απομάκρυνσης κορμών από τα πεζοδρόμια των Βριλησσίων για την αποκατάσταση της βαδισιμότητας στην πόλη μας.

 

Συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου αφαιρεί  τα υπολείμματα κορμών και στη συνέχεια το κενό καλύπτεται με πλάκα πεζοδρομίου, σε περίπτωση που ο δρόμος είναι πολύ στενός. Εάν το πεζοδρόμιο έχει μεγαλύτερο εύρος, τότε ο κορμός αφαιρείται και στη συνέχεια ακολουθεί νέα φύτευση δένδρου.

 

Το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας βρέθηκε στις οδούς Αλφειού, Θύρας και Δ. Βερνάρδου. Η δράση θα συνεχιστεί καθημερινά προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της πόλης. 

 

Είχε προηγηθεί  νωρίς το πρωί σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση στην Υπηρεσία Πρασίνου. Ο Δήμαρχος επέστησε την προσοχή στην σωστή συντήρηση και φροντίδα του πρασίνου και ανέφερε πως βασική προτεραιότητα συνιστά η αντικατάσταση των δένδρων που έχουν κοπεί με νέες δενδροφυτεύσεις.  «Ο μεγάλος πλούτος της πόλης μας είναι ο πράσινος χαρακτήρας της και είμαστε αποφασισμένοι να τον φροντίσουμε, να τον διαφυλάξουμε και να τον αναδείξουμε», τόνισε ο Γιάννης Πισιμίσης απευθυνόμενος στους εργαζομένους.

 

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει και το κλάδεμα σε φυλλωσιές στα πεζοδρόμια, σε περιπτώσεις που παρεμποδίζεται η βαδισιμότητα ή ορατότητα των σημάτων οδικής κυκλοφορίας.