Δήμος Βριλησσίων | Μετά από πολλά χρόνια φωτίστηκε και αναβαθμίστηκε το πάρκο της Ρεματιάς

2024-05-02 00:27

Δήμος Βριλησσίων: Μετά από πολλά χρόνια φωτίστηκε και αναβαθμίστηκε το πάρκο της Ρεματιάς

Συντονισμένη επιχείρηση των υπηρεσίων του Δήμου Βριλησσίων για την  λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του πάρκου της Ρεματιάς, την αποκατάσταση του φωτισμού και τον καθαρισμό του ρέματος.

 

Οι εργαζόμενοι της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος αποκατέστησαν τον φωτισμό στο πάρκο της Ρεματιάς. Μετά απο πολλά χρόνια τοποθετήθηκαν 18 νέα σύγχρονα επιστύλια φωτιστικά led στο κάτω τμήμα του πάρκου. Σε αντίθεση με τους λαμπτήρες αλογόνου τα συγκεκριμένα φωτιστικά είναι πολύ πιο ανθεκτικά, προσφέρουν ήπιο και επαρκή φωτισμό και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Οι συμπολίτες μας μπορούν πλέον να κινούνται στην περιοχή με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η πλήρης αποκατάσταση του φωτισμού στην Παραρεμάτιο ήταν μια από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Γιάννη Πισιμίση που υλοποιήθηκε.  

 

Το προηγούμενο διάστημα κλιμάκια εργαζομένων της Υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας πραγματοποίησαν εντατικές εργασίες καθαρισμού τόσο του ρέματος, όσο και του πάρκου στην παραρεμάτιο σε μια μεγάλη έκταση από το ύψος της οδού Σισμανογλείου έως το ύψος της οδού Μυκηνών.

 

Οι εργασίες περιελάμβαναν συντήρηση και φροντίδα του Πρασίνου στην περιοχή και κλαδεύσεις για την απελευθέρωση του χώρου στους πλευρικούς διαδρόμους.

 

Εργαζόμενοι της Αντιδημαρχίας Αστικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας προχώρησαν σε ελαιοχρωματισμούς σε πέργκολες και παγκάκια στο πάρκο, ενώ τοποθετήθηκαν πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης και πλαστικά κολωνάκια για την απαγόρευση της εισόδου σε οχήματα.

 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάνννης Πισιμίσης δήλωσε: «Μετά από πολλά χρόνια το κάτω τμήμα του πάρκου της Ρεματιάς στα Βριλήσσια φωτίστηκε ξανά. Τοποθετήσαμε 18 καινούργιες και καλαίσθητες λάμπες LED οι οποίες προσφέρουν ήπιο φωτισμό, ενεργειακή εξοικονόμηση και σε αντίθεση με του παραδοσιακούς λαμπτήρες δε σπάνε εύκολα. Παράλληλα προχωρήσαμε σε εκτεταμένο καθαρισμό και περιποίηση του πράσινου του πάρκου, κλαδέψαμε για την απελευθέρωση χώρου στους πλευρικούς διαδρόμους, βάψαμε τα παγκάκια, τις πέργκολες, τοποθετήσαμε πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης και κολωνάκια για την απαγόρευση εισόδου σε οχήματα. Ο αγώνας αναβάθμισης του αστικού μας πρασίνου και η ανάταξη του δημόσιου χώρου στα Βριλήσσια συνεχίζεται. Θα φτάσουμε παντού, σε όλα τα σημεία της πόλης μας»