Δήμος Βριλησσίων - Ενημέρωση

2020-03-13 18:27

Ανακοίνωση Δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη για παροχή βοήθειας στις ευάλωτες ομάδες

 

 

Αγαπητοί Συνδημότες,

 

O Δήμος Βριλησσίων καλεί όσους από τους συμπολίτες μας δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης με Ι.Χ. αυτοκίνητο και όσους από τους συμπολίτες μας ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, ώστε με τα οχήματα του Δήμου και του Οργανισμού να εξυπηρετηθούν.

 

Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6135611 – 210 8045564 – 210 8100224 και ώρες 08:00 – 14:00.

 

Με υπευθυνότητα και ωριμότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί το κρίσιμο ζήτημα του κορωνοϊού.

 

 

Ο Δήμαρχος

Ξένος Μανιατογιάννης

Ανακοίνωση παράτασης δηλώσεων διόρθωσης τετραγωνικών και εξόφλησης οφειλών στο Δήμο Βριλησσίων

 

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, ανακοινώνεται Παράταση έως τις 30 Ιουνίου στις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών και Παράταση ως τις 30 Απριλίου 2020 στους λογαριασμούς νερού και στις ρυθμίσεις - οφειλές προς το Δήμο Βριλησσίων.

 

Αναλυτικά:

1. Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 ο χρόνος κατάθεσης αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή στους δήμους των αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών για τα ακίνητα που κατά το παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς δηλώσεις.

Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοιού (ΦΕΚ 55/11-3-2020), οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως στους δήμους για να υποβάλλουν αιτήσεις διόρθωσης είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία, έως τις 30/6/2020.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί από τις 27 Φεβρουαρίου, να υποβάλλουν, χωρίς κανένα απολύτως δικαιολογητικό, αίτηση για να γίνει διόρθωση ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

2. Παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 η εξόφληση λογαριασμών νερού και ρυθμίσεων - οφειλών στο Δήμο Βριλησσίων

Η παράταση δίνεται στο πλαίσιο της βέλτιστης εξυπηρέτησης των πολιτών και για να υπάρχει επάρκεια χρόνου ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι πολίτες να μπορούν να προσέλθουν στο δημοτικό κατάστημα και τον επόμενο μήνα για την εξόφληση των οφειλών τους.

 

⃰ Σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα χρήσης των εναλλακτικών καναλιών συναλλαγών: internet banking και web banking.