Δήμος Βριλησσίων / Αποκατάσταση πεζοδρομίων

2024-01-12 17:27

Αποκατάσταση πεζοδρομίων μετά την απομάκρυνση υπολλειμμάτων κορμών –  www.vrilissia365.gr

Σε συνέχεια της δράσης απομάκρυνσης υπολλειμμάτων κορμών, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσίων του Δήμου Βριλησσίων αποκαθιστά τις πλάκες των πεζοδρομίων με στόχο την αποκατάσταση της βαδισιμότητας στην πόλη μας. Τις τελευταίες ημέρες το συνεργείο της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών έχει επιχειρήσει σε περισσότερα από δέκα σημεία στον αστικό ιστό. Οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

 

Η δράση εκτελείται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Πρασίνου με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Η διαδικασία που ακολουθείται έχεις ως εξής: Αρχικά συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου αφαιρεί τα υπολείμματα κορμών και στη συνέχεια το κενό καλύπτεται με πλάκα πεζοδρομίου, σε περίπτωση που το πεζοδρόμιο είναι πολύ στενό (μικρότερο του 1,5 μ). Εάν το πεζοδρόμιο έχει μεγαλύτερο εύρος, τότε ο κορμός αφαιρείται και στη συνέχεια ακολουθεί νέα φύτευση δένδρου.

 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Η αποκατάσταση της βαδισιμότητας στην πόλη μας αποτελεί κεντρικό άξονα της πόλιτικής μας. Προχωράμε με σεβασμό στο Περιβάλλον και στο αστικό μας Πράσινο, τηρώντας παράλληλα τις προβλέψεις του νόμου για το ελεύθερο πλάτος των πεζοδρομίων. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το περιβαλλοντικό ισοζύγιο για αυτό και θα ακολουθήσουν νέες δενδροφυτεύσεις σε σημεία όπου δεν θα εμποδίζεται η βαδισιμότητα»