Δήμος Πεντέλης-Μεταφορά πυλώνων υπερυψηλής τάσης

2018-10-23 17:18

https://www.eviaportal.gr/images/upload/42005124201605_b_pilones.jpg

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πεντέλης, υπό τον Δήμαρχο, κο. Δημήτριο Στεργίου Καψάλη, αποτελούμενη από τον Δημοτικό Σύμβουλο κο. Γεώργιο Μουαμελετζή, τον Προϊστάμενο Δ/νσης της Τ.Υ του Δήμου Πεντέλης, κο. Αναστάσιο Χριστίδη και τον εκπρόσωπο των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης κο. Δημήτριο Λιάτσικα και με την συμμετοχή εκπροσώπου της Περιφερειάρχου Αττικής, κας. Ρένας Δούρου, τον κο. Δημήτριο Κατσιφέρη, Προϊστάμενο του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, συναντήθηκε σήμερα την 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:00, με τον αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ κο. Ιωάννη Μάργαρη και τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ κο. Μίχο Δημήτριο και κο. Μάγειρα Χρήστο, προκειμένου να εξετάσουν την σύναψη της Προγραμματικής σύμβασης σε εκτέλεση του ΦΕΚ4483/2017 για την υλοποίηση του έργου μετακίνησης των πυλώνων υπερύψηλής τάσης εκτός του οικιστικού ιστού της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.

Κατά την σύσκεψη ελήφθη απόφαση για την άμεση προώθηση σύνταξης εκ μέρους του ΑΔΜΗΕ της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΑΔΜΗΕ – ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για την υλοποίηση του έργου. Έλεγχο της σύμβασης από τις Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΑΔΜΗΕ.

Ο Δήμαρχος, δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του έργου με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής στην οποία έχει ήδη υποβληθεί και εγκριθεί το σχετικό αίτημα και του Δήμου Πεντέλης χωρίς καμία επιβάρυνση των κατοίκων-δημοτών.

Το έργο αυτό διεκδικείται από το 2007 και η υλοποίηση του θα ανακουφίσει από την περιβαλλοντική μόλυνση τον οικιστικό ιστό της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης και της περιοχής ευρύτερα.