Δήμος Πεντέλης-Επτά Απαντήσεις στην «Πρόκληση» Παλαιοδήμου

2019-02-05 18:02

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης

 

 

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επτά Απαντήσεις στην «Πρόκληση» Παλαιοδήμου

Θλιβερό το καθήκον, ιερή (γι’ αυτό και επιλέγεται ο αριθμός 7) όμως και επιβεβλημένη η υποχρέωση να απαντηθεί η πρόκληση.

  1. Περί «μονιμότητας»

Ο κος Παλαιοδήμος υπήρξε προνομιακά, χάρη σε άλλους, καθ’ υπέρβαση του κανόνα μόνιμα και στις δύο θητείες τιτλούχος, αξιωματούχος και προεστός.

 Δεν εκτίμησε όμως την εκτόξευση που του έγινε και φλερτάρει με την ελεύθερη πτώση.

  1. Περί «Συνδιοίκησης» Στεργίου – Παπακωνσταντίνου

Για τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου είναι τιμή να αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Δημάρχου Δημητρίου Στεργίου – Καψάλη και τα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας είναι παντού ορατά.

Εκείνος μήπως δεν ήταν επί 12 έτη ο άμεσος συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου, το και επί 4 έτη ο καθημερινά πρωινός διαδικτυακός συνομιλητής του Δημάρχου;

  1. Περί Δανείου

Ο κος Παλαιοδήμος ήταν ο υπέρμαχος εισηγητής και προς εμένα και προς το Δήμαρχο, αλλά και στην ολομέλεια της Δημοτικής Ομάδος για λήψη δανείου για επενδυτικούς σκοπούς. Της ίδιας άποψης ήμουν και εγώ και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αυτός που έλεγε ότι θα πάρω δάνειο μόνο για έργο μεγάλο και στρατηγικής σημασίας ήταν ο Δήμαρχος και αυτό κάνει

  1. Περί επιχορήγησης από την Περιφέρεια

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συντόνισαν τις ενέργειές τους σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο και πέτυχαν το 1 εκατομμύριο που διαχρονικά ήταν υπόσχεση να γίνει ΑΠΟΦΑΣΗ με 1,5 εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Πουθενά αλλού δεν έχει γίνει ανάλογη χρηματοδότηση.

 Τα εύσημα βεβαίως ανήκουν και στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής αλλά και στους υπηρεσιακούς της Περιφέρειας και του Δήμου.

Αυτά τα επιτεύγματα τα καταφέρνουν όσοι γνωρίζουν πως ασκείται η Διοίκηση και όχι όσοι λαϊκίζουν και πετροβολούν.

  1. Περί Δανειοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών

Το Ταμείο Παρακαταθηκών είναι η τράπεζα χρηματοδότησης επενδυτικών δράσεων των Δήμων με ευνοϊκούς όρους. Η επιλογή του δανεισμού ως συμπλήρωση της επιχορήγησης, για δέκα χρόνια με χαμηλότατο επιτόκιο είναι η προσφορότερη λύση. Όσοι γνωρίζουν από Διοίκηση ή Επενδύσεις ξέρουν πολύ καλά ότι αν έχεις ευνοϊκό δανεισμό είναι προτιμότερος από το να βάζεις τα δικά σου χρήματα.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος δανεισμός είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός  και για ένα επιπλέον λόγο.

Ο Δήμος έχει λογαριασμό καταθέσεων με ευνοϊκό επιτόκιο στο Παρακαταθηκών και όπως ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος προτίθεται να καταθέσει ισόποσο του δανεισμού ποσόν στο λογαριασμό και έτσι η τελική επιβάρυνση σε βάθος 10ετίας θα είναι μόνο της τάξεως των 100.000€ δηλαδή 8.500.€ το χρόνο ή 700€ το μήνα. Κατά αυτόν τον τρόπο η ταμειακή ρευστότητα του Δήμου παραμένει ισχυρή και αμετάβλητη.

  1. Περί ευαισθησίας του για τους κατοίκους

Που ήταν ο ίδιος και η συνεργάτιδά του κα Μπούσουλα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης /12/2018 και 22/1/2019 που συζητούντο η έγκριση υποβολής δανείου και οι όροι του δανείου αντίστοιχα;

Έλαμψαν δια της απουσίας τους. 

Σύσσωμο δε το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε τις εισηγήσεις του Αντιδημάρχου και Δημάρχου

Εδώ ταιριάζει η αρχαία ρήση που είναι πολύ επίκαιρη σήμερα « Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων» μόνο που ο Αλέξανδρος είναι άλλος από τον κο Παλαιοδήμο που διάλεξε με τη συνεργάτιδά του το ρόλο των Λακεδαιμονίων.

  1. Περί ταμειακών διαθέσιμων

Η «συνδιοίκηση Στεργίου – Παπακωνσταντίνου έχει σήμερα στο ταμείο 5.300.000€ και πληρωμένους όλους του προμηθευτές, όλους του εργαζόμενους στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, μια ζηλευτή οικονομική κατάσταση. Ενώ όταν ανέλαβε ο κος Παπακωνσταντίνου το 2014 από τη σημερινή συνεργάτιδα του κου Παλαιοδήμου το ταμείο είχε μόνο 508.000€.