Δήμος και δημότες Βριλησσίων ενώνουν δυνάμεις για τα αδέσποτα

2019-05-10 18:57

https://www.airetos.gr/UsersFiles/Images/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%99/%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91/vrilissia_adespota.jpg

«Τα Βριλήσσια μπορούν να γίνουν πρότυπο συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Μαζί με τον Δήμο θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη φιλοζωική κουλτούρα των κατοίκων και να εμψυχώσουμε και να ενισχύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη προσπάθεια εκατοντάδων δημοτών που καθημερινά φροντίζουν και περιθάλπουν τα αδέσποτα ζώα» τόνισαν τα μέλη της εθελοντικής φιλοζωικής ομάδας Βριλησσίων FeliCity – Γάτες στην πόλη, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αλέξη Μαυραγάνη.

 

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου, κατατέθηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις της ομάδας εθελοντών για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού προγράμματος διαχείρισης και φροντίδας αδέσποτων γατών στα Βριλήσσια, υπογεγραμμένες μέχρι στιγμής από δεκάδες πολίτες. Η ομάδα FeliCity τόνισε την ανάγκη ενός μαζικού προγράμματος στειρώσεων που θα μπορέσει να ελέγξει με επιτυχία τον πληθυσμό των κατ’ εκτίμηση 4000 γατών που ζουν στα Βριλήσσια. Αυτό το σύνθετο –τεχνικά, ποσοτικά και χρονικά - έργο «δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των ενεργών δημοτών», συναπόδεχτηκαν οι παρευρισκόμενοι. Στη συζήτηση τέθηκε επίσης η ανάγκη κάλυψης της επείγουσας περίθαλψης ζώων που περισυλλέγονται σε κρίσιμη κατάσταση (χτυπημένα, δηλητηριασμένα κλπ) καθώς και του καθοριστικού ρόλου που θα παίξει η στήριξη του Δήμου στις νόμιμες υιοθεσίες.

 

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος αναγνώρισαν τη αξία του έργου των εθελοντών δημοτών για την ευζωία των αδέσποτων ζώων και κατανόησαν την ανάγκη επέκτασης του προγράμματος προς τις προτεινόμενες κατευθύνσεις, αναλαμβάνοντας να εξετάσουν τον τρόπο εφαρμογής. Από την πλευρά τους, οι ενεργοί δημότες εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους που για πρώτη φορά στα Βριλήσσια δημοτική αρχή ενδιαφέρθηκε ενεργά για τις αδέσποτες γάτες. 

Την ομάδα FeliCity – Γάτες στην πόλη εκπροσώπησαν η συντονίστριά της και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Παυλίνα Σπανδώνη και τα μέλη Τίνα Κατσίνη, Στέλλα Κοντζεδάκη,  Ολυμπία Μουράτογλου και Ολυμπία Στεφανάδη.

 

https://artandpress.gr/wp-content/uploads/2019/05/image-2.png