Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου

2016-04-25 18:59

Τη Δευτέρα 18/4/2016 πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση της παρουσίασης του πρώτου πεζοπορικού χάρτη της ρεματιάς. Ο σπόρος που φυτέψαμε πριν δύο χρόνια φύτρωσε. Ο πρώτος καρπός του είναι ο χάρτης μονοπατιών της περιοχής του Χαλανδρίου ,με συμμετοχή στην εκπόνησή του πολλών μελών του συλλόγου. Ελπίζουμε σύντομα και για τους επόμενους.

Ήταν μια όμορφη βραδιά με τη συμμετοχή νέων και παλαιών μελών του συλλόγου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση ενός ινδικού παραμυθιού σχετικά με το νερό .

 Έγινε αναφορά για την ιδέα του χάρτη, για τη σημασία των χαρτών γενικά, για τα προβλήματα που υπάρχουν στη ρεματιά ,η αρχαιολόγος μας παρουσίασε σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη ρεματια , η παρουσίαση του χάρτη έγινε με  βιντεοπροβολή και φωτογραφίες του τοπίου. Την εκδήλωση έκλεισε ο αγαπητός σε όλους κ.Τ. Κοντολέφας από τα ιδρυτικά μέλη της ρεματιάς.

Η ρεματιά και οι άνθρωποί της θα συνεχίσουν να  δίνουν μια ανάσα δροσιάς και ξεκούρασης ,παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.    

Εκτός από τα μέλη μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές Π.Ματσούκα, Ν.Τζεφέρη και Φ.Δραγούμη, το Δήμαρχο Χαλανδρίου κ.Ρούσσο, την περιφερειακή σύμβουλο ,τους Αντιδ/ρχους ,τους Δημ.Συμβούλους  ,  τους εκπροσώπους και μέλη συλλόγων των όμορων Δήμων ,και  πολλούς φίλους που ήρθαν από όλη την Αττική.