DARK SIDE BRIGHT SIDE: Νέο single / lyric video "The Painter Of Ghosts" από το επερχόμενο debut LP

2022-03-29 19:42

Μετά την κυκλοφορία του single “Nautilus” τον Νοέμβριο του 2021, οι Ιταλοί (με έδρα το Βερολίνο) djent / progressive metallers Dark Side Bright Side επανέρχονται με το νέο τραγούδι “The Painter Of Ghosts” το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο ομώνυμο concept debut album τους. Το single ειναι διαθέσιμο από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω το lyric video.

https://youtu.be/rTpiV-i43uM

 

Υπεύθυνος για την παραγωγή του video είναι ο Giuseppe D'Addurno.

https://www.daddurnophotography.com/

https://www.facebook.com/daddurnophotography

Πληροφορίες για το single
 

Ο Ζωγράφος των Φαντασμάτων είναι ένας φανταστικός όρος που αντιπροσωπεύει την επάρατη νόσο. Η πηγή έμπνευσης αυτού του τραγουδιού ήταν η πρόθεση να περιγραφεί η ατυχής κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι της Νότιας Καλαβρίας (Ιταλία): την παράνομη απόρριψη τοξικών και μη αποβλήτων στην περιοχή. Η Ndrangheta (παρακλάδι της μαφίας της Νότιας Ιταλίας) έχει αναλάβει αυτή τη διασπορά σε συνεργασία με την ίδια την Ιταλία και άλλα ευρωπαϊκά έθνη, τα θάβει στα βουνά ή τα πετάει στα βάθη της Μεσογείου, μολύνοντας ολόκληρο το οικοσύστημα. Οι συνέπειες είναι πολλές: εκτός από την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής, τα κρούσματα θανάτων που προκαλούνται από καρκίνο και λευχαιμία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μια τεράστια καταστροφή, άγνωστη ακόμη και στην πλειονότητα των Ιταλών. Δυστυχώς αυτά τα προβλήματα είναι ευρέως διαδεδομένα όχι μόνο στην Καλαβρία αλλά σε όλη τη νότια Ιταλία.

 

Η ιστορία διαδραματίζεται στο όρος Aspromonte (Καλαβρία). Στο βουνό υπάρχει ένα θαμμένο βαρέλι που περιέχει ένα τοξικό υγρό. Εξαιτίας μιας καταρρακτώδους βροχής και του χρόνου, το βαρέλι ραγίζει και το υγρό αρχίζει να πέφτει έξω από αυτό, μπαίνοντας στο ποτάμι. Μόλις φτάσει εκεί, το υγρό αρχίζει να μολύνει οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά στο μονοπάτι του. Το ρευστό γίνεται σχεδόν ένα ομοιογενές μείγμα. Η μουσική σε αυτό το σημείο (άρρητα μέτρα) προσπαθεί να αναπαραστήσει τη διάσπαρτη κίνηση του υγρού, που με κάποιο τρόπο, παίρνει το σχήμα του κρανίου.


Οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το κρανίο πεθαίνει. Φυτά, ζώα, ακόμη και ο πυθμένας του ποταμού μολύνονται, γίνονται φορέας για τον “Ζωγράφο των Φαντασμάτων” ο οποίος απλώνει τη δηλητηριώδη σκιά του. Αφού περάσει μέσα από την κοιλάδα, το κρανίο φτάνει στον τελικό του προορισμό, τη θάλασσα. Αυτή η ενότητα του τραγουδιού (στα 6/8) θυμίζει την ακατάπαυστη κίνηση των κυμάτων και τον κύκλο των παλιρροιών. Στο σημείο αυτό, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, εξαπλώνεται παντού, προκαλώντας θάνατο και θλίψη. Το solo της κιθάρας συντέθηκε για να θυμίζει τη θλίψη και τις κραυγές πόνου που προκάλεσε ο “Ζωγράφος των Φαντασμάτων”, που ακολουθείται από τη σιωπή του θανάτου.”

 

 

Η παραγωγή είναι του Marco Gennaro ενώ η μίξη και το mastering έγιναν από τον Nikolas Roy Quemtri στο NRQ's Studio, στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

https://nrqs.net/en/

https://www.facebook.com/nrqs.studio.page



Όλα τα όργανα ηχογραφήθηκαν από τον Marco Gennaro.

Τα φωνητικά καθώς και τη συγγραφή των στίχων επιμελήθηκε ο Enrico Tiberi.

Το concept γράφτηκε από τον Marco Gennaro

 

Τα drums ηχογραφήθηκαν από τον Adam Janzi (επίσης μέλος της progressive μπάντας Vola)

https://www.facebook.com/adam.janzi

https://www.instagram.com/adamjanzi/

 

Το artwork του single είναι μια δημιουργία του Fabrizio Consoli (aka Mancus Tattoo).

https://mancusart.bigcartel.com/

https://www.facebook.com/mancustattoo

Background και βιογραφία της μπάντας

 

Οι Dark Side Bright Side είναι ένα progressive metal σχήμα το οποίο ιδρύθηκε από τον κιθαρίστα / συνθέτη Marco Gennaro στα τέλη του 2019.

Έπειτα από έναν χρόνο που αφιερώθηκε στη σύνθεση υλικού για το debut album, ενσωματώθηκε στο σχήμα ο κιθαρίστας / παραγωγός Enrico Tiberi. Αυτή τη στιγμή αποτελούν μόνιμα μέλη του σχήματος. Το καλοκαίρι του 2021 ο Adam Janzi των προοδευτικών metallers Vola ηχογράφησε τα drums όλου του δίσκου.

 

Η μουσική των Dark Side Bright Side μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μείγμα progressive metal, djent και grunge, με πολλά στοιχεία σύγχρονης jazz, fusion και ηλεκτρονικής μουσικής. Συγκροτήματα όπως οι Karnivool, Periphery, The Contorsionist, Animal as Leaders, Plini, Mastodon απετέλεσαν μεγάλες επιρροές κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του υλικού.

 

Οι Dark Side Bright Side γεννήθηκαν από την ανάγκη του Marco Gennaro να απεικονίσει με μουσική θέματα όπως η ύπαρξη και η θνητότητα. Η έμπνευση προήλθε από την ασθένεια της μητέρας του που έπειτα από μια διαδικασία έντονων χημειοθεραπειών για 3 χρόνια, δυστυχώς δεν μπόρεσε να βγει νικήτρια από αυτήν τη μάχη.

 

Αυτή τη στιγμή το σχήμα εργάζεται πάνω στη μίξη και το mastering του πρώτου album το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2022.


 

Οι Dark Side Bright Side είναι οι:

Enrico Tiberi – φωνητικά / στίχοι

Marco Gennaro – όλα τα όργανα