Dark Christmas Session "Για την Κατερίνα" - Παντελής Κυραμαργιός / Small Chanter

2020-12-28 15:34

 

Το Χριστουγεννιάτικο session με τίτλο «Dark Christmas» είναι ένα live που στήθηκε με την πρωτοβουλία του τραγουδοποιού Γρηγόρη Ψαλτάκου (Small Chanter), του Παντελή Κυραμαργιού και των σκηνοθετών Γιάννη Μαργετουσάκη - Θάνου Λυμπερόπουλου.

Πρόκειται για ένα live που μαγνητοσκοπήθηκε την Κυριακή 20.12.2020, θα μονταριστεί και θα μιξαριστεί πολυκάναλα έτσι ώστε να παρουσιαστεί διαδυκτιακά την Τετάρτη 30.12.2020 μέσω του YouTube Channel του Yiannis Margetousakis Photography (https://www.youtube.com/user/margetousakis) και ταυτόχρονα από το www.estage.gr

Για να στηθεί η παραγωγή αυτή δούλεψαν σε δύσκολους καιρούς και όρους, μουσικοί, ηχολήπτες, φωτιστές, σκηνογράφοι, οπερατέρ και άνθρωποι επικοινωνίας. Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας προς τιμήν του μας παραχώρησε δωρεάν το πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης όπου και πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα ,τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Όσοι άνθρωποι εργάστηκαν γι΄ αυτόν τον σκοπό πληρώθηκαν από τους 4 ανθρώπους αυτής της καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας .

Οι ίδιοι αναφέρουν για την πρωτοβουλιά αυτή:

«Κοιτάζοντας το υλικό είμαστε πολύ παραπάνω από ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι καθώς θα σας παρουσιάσουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα από ποιότητα και θεματική. Οι κόποι μας, μας δικαιώνουν, καθώς δεν είχαμε εξ αρχής σκοπό να κάνουμε καμία έκπτωση στο τελικό αποτέλεσμα, με κάθε κόστος. Μια σκέψη μας ήταν αρχικά αυτά τα έξοδα να καλυφθούν από κάποιο donation την ημέρα της πρεμιέρας του live. Γνωρίζοντας όμως ότι οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και συνάνθρωποί μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αποφασίσαμε να δωρίσουμε όσα έσοδα διαθέσουν με ελεύθερη εισφορά οι φίλοι και θεατές σε μια οικογένεια που έχει πραγματική ανάγκη, την οικογένεια της Κατερίνας.

Η Κατερίνα είναι γνωστή και των 4 μας. Πρόσφατα η 15χρονη κόρη τους νοσηλεύτηκε από ασιτία στο νοσοκομείο... Βρίσκονται οικονομικά σε πολύ δύσκολη κατάσταση, σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε να τρέφονται αποκλειστικά από τα συσσίτια ή τις ευγενικές εισφορές των κοντινών τους ανθρώπων. Η αξιοπρέπεια της οικογένειας δεν μας επιτρέπει να γνωστοποιήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και είναι κι άλλωστε και κάτι που κι εμείς οι ίδιοι δεν θα επιδιώκαμε ποτέ.

Ανήκουμε σε έναν κλάδο που αδικήθηκε από αυτήν την κρίση και την διαχείριση της. Γνωρίζουμε ότι οι καλλιτέχνες έχουν την ανάγκη και να εκφραστούν και να επιζήσουν από την δουλειά τους. Με μεγάλο σεβασμό στους ίδιους και τις ανάγκες τους παρ΄ όλα αυτά, τους καλούμε να ακολουθήσουν κι παρόμοιες πρωτοβουλίες και παραδείγματα για ανθρώπους ή δομές που έχουν ανάγκη από οικονομική στήριξη.»

Παντελής Κυραμαργιός

Γρηγόρης Ψαλτάκος

Γιάννης Μαργετουσάκης

Θάνος Λυμπερόπουλος

Οι εισφορές μπορούν να πραγματοποιηθούν με τους παρακάτω τρόπους:

Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό
ALPHA BANΚ ΛOΓAPIAΣMOY: 147-002101-166579
IBAN: GR11 0140 1470 1470 0210 1166 579

(σε περίπτωση επιλογής αυτού του τρόπου επικοινωνήστε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης μέσω inbox ώστε να σας δοθεί το όνομα παραλήπτη):

Μέσω paypal στο link της καμπάνιας «Για την Κατερίνα»:
https://paypal.me/pools/c/8vrVBc3VAY

Ώρα έναρξης: 22.00

Το Dark Cristmas Session μεταδοθεί από το YouTube Channel του
Yiannis Margetousakis Photography
(https://www.youtube.com/user/margetousakis)
και ταυτόχρονα από το  
www.estage.gr

Μαζί τους οι μουσικοί:

Θανάσης Μάντζαρης: πλήκτρα,

Βάιος Πράπας: μπάσο

Μάριος Ιβαν Παπούλιας: Βιολί

Δημήτρης Τσάρνος: κρουστά

Σκηνοθεσία-Επιμέλεια παραγωγής:

Γιάννης Μαργετουσάκης - Θάνος Λυμπερόπουλος

Με την υποστήριξη του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της e-stage

H βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.