Cine Δράση- «Αρκαδία Χαίρε»: Αλλαγή ημέρας προβολής Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ΤΥΠΕΤ 8:00μμ

2016-09-27 11:05

σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Αρκάδων Βριλησσίων


Η προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου προβολή της ταινίας «Αρκαδία Χαίρε», παρουσία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη της Φίλιππου Κουτσαφτή, που έρχεται στα Βριλήσσια για να την παρουσιάσει και να συζητήσει με τους θεατές, μεταφέρεται μια εβδομάδα μετά, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο (ΤΥΠΕΤ) και την ίδια ώρα (8.00 μ.μ.).


Αιτία της μικρής αυτής αναβολής αποτέλεσε σχετική παράκληση του Σύνδεσμου Αρκάδων Βριλησσίων, που διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, (γνωστοποιήθηκε σήμερα), εκδήλωση μνήμης για την 195η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς στην πλατεία Αναλήψεως.


Το Cine Δράση ανταποκρίθηκε άμεσα στο εύλογο αίτημα του Συνδέσμου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Αρκάδες της πόλης μας να παρακολουθήσουν και την εκδήλωση του φορέα τους, όσο και την εξαιρετική ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή -αφιερωμένη στην πατρίδα τους- παρουσία του σκηνοθέτη.




Αρκαδία Χαίρε: 15 χρόνια μετά την Αγέλαστο Πέτρα, το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την Ελευσίνα, ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει με τη νέα του ταινία, ένα πορτρέτο της Αρκαδίας, ένα λυρικό και ευαίσθητο εθνογραφικό - αρχαιολογικό οδοιπορικό. Ο σκηνοθέτης περιπλανιέται σε έναν τόπο μυστικιστικό, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες της Ελληνικής μυθολογίας και κουβαλάει ιστορίες, θρύλους και ανεξερεύνητα μονοπάτια. Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Ντοκιμαντέρ 2015. Διάρκεια: 90'. Κείμενα-Φωτογραφία-Σκηνοθεσία: Φίλιππος Κουτσαφτής. Μοντάζ Εικόνας & Ήχου: Ιωάννα Σπηλιοπούλου. Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα. Κάμερα: Νικόλας Καρανικόλας, Σταμάτης Κούρος. Προμοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης, Ξενοφών Λατινάκης.