Άρθρο για τα Βριλήσσια-Δημοτικές εκλογές του Δημήτρη Κοντοδίνα

2023-09-17 15:30

Αντιπολιτευτικό μένος ή προγραμματική ένδεια;

 

Συνδημότισες και συνδημότες,

Όπως οι περισσότεροι θα έχετε παρατηρήσει, το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου απαξίωση της δουλειάς που γίνεται από την διοίκηση του Δήμου από διάφορα τοπικά site είτε μέσω συνεντεύξεων-κονσέρβας είτε μέσω ‘επιτόπιων’ ρεπορτάζ, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Όπως θα δούμε και παρακάτω, όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών, όλη αυτή η δυστοπία που επιχειρείται να επιβληθεί, θα ενταθεί.

Το ερωτήματα όμως που τίθενται είναι αμείλικτα. Γιατί όχι τόσο καιρό αλλά τώρα; Μέχρι πριν 5 μήνες διοικούσε άλλη διοίκηση; Αφού υποσχόσασταν εφαρμογή του ΣΒΑΚ μόλις εκλεγείτε, γιατί την καταψηφίσατε 1 χρόνο πριν και την υπερψηφίσατε τώρα; Γιατί καταψηφίζετε οτιδήποτε αναπτυξιακό επιχειρείται; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταψήφιση της δημιουργία της βιβλιοθήκης ‘Παύλος Νιρβάνας’ με την αιτιολογία πως θα έπρεπε να είναι καλύτερη. Πολλά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, κρίσιμο είναι ωστόσο να ξεκινάει κάτι το οποίο έρχεται σαν δομή για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Ωστόσο όλα αυτά συνοψίζονται σε ένα ερώτημα. Ποιο είναι το όραμά τους για την επόμενη μέρα; Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα 15/9 και 3 βδομάδες πριν την ημέρα των εκλογών, δεν έχει κατατεθεί δημόσια το πρόγραμμα του συνδυασμού που όπως λέει θα διοικήσει τον δήμο την επόμενη 5ετία, της ‘συνεργασία-Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια’. Μήπως γι’ αυτό εστιάζουν στην στείρα αντιπολιτευτική κριτική; Τελικά είναι αντιπολιτευτικό μένος ή προγραμματική ένδεια;

Δημήτρης Κοντοδίνας

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ‘Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας’