Απόφαση Πολιτικής Επιτροπής ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

2020-09-10 18:45

Η Πολιτική Επιτροπή της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συνεδρίασε στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 και εξέδωσε την παρακάτω Πολιτική Απόφαση.

Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή την περίοδο είναι:

  • Η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ίδια η χώρα, οι πολίτες της και οι επιχειρήσεις. Η ανεργία αυξάνεται, ενώ οι εργασιακές συνθήκες  γίνονται όλο και πιο δύσκολες για τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα εισοδήματα των πολιτών μειώνονται και μαζί με αυτά η αγοραστική δύναμη, επομένως και η κατανάλωση.
  • Οι συνέπειες από την πανδημία. Η πανδημία της COVID-19 πέρα από το υγειονομικό πρόβλημα καθεαυτό και τις απώλειες συνανθρώπων μας αποδεικνύει τις ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις λαθεμένες επιλογές στήριξης του ιδιωτικού συστήματος.
  • Εθνικό ζήτημα/Ελληνοτουρκικά. Η ελληνοτουρκική κρίση οφείλεται γενικά στην απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για την επεκτατικότητα της Τουρκίας. Στη δεδομένη συγκυρία οφείλεται, εκτός από την επιθετική/επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και του Προέδρου της, στο γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν έλυσαν ζητήματα που έπρεπε να έχουν διευθετηθεί πχ οριοθετήσεις, ενώ επικράτησε ως κυρίαρχη πολιτική αυτή του κατευνασμού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι ή ιδιωτικοποίηση των πάντων από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ένα στοιχείο που αφήνει τους πολίτες στο περιθώριο και την κοινωνία σε δεύτερη μοίρα. Η επιλογή του τουρισμού διαχρονικά ως τη μοναδική επένδυση και πηγή «πλούτου» απέδειξε ότι σε περίοδο κρίσης – που τώρα είναι διπλή, οικονομική και υγειονομική – δεν μπορεί να κρατήσει την οικονομία όρθια, ενώ η αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση δεν έγινε ποτέ.

Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών. Η επιλογή της κυβέρνησης για τη διακυβέρνηση της χώρας με επικοινωνιακά μέσα, συνιστά μια κακή διαχειριστική επιλογή και όχι πολιτική για την επίλυση προβλημάτων και την έξοδο από την κρίση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απασχολημένος με τα εσωτερικά του προβλήματα, δεν ανταποκρίνεται στον αντιπολιτευτικό του ρόλο και περιορίζεται σε μια καθαρά διαχειριστική πολιτική.
Οι πολιτικές δυνάμεις στο σύνολό τους δεν συνδιαλέγονται και έτσι δεν υπάρχουν πολιτικές προτάσεις για τη λύση διαφόρων ζητημάτων της χώρας και της κοινωνίας και απλά περιορίζονται σε κοκορομαχίες εντός και εκτός Βουλής.

Το τέλμα στην πολιτική ζωή της χώρας κυριαρχεί.

Στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είμαστε στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Οικονομίας με δημοκρατία και ελευθερία.
Θεωρούμε ότι η άσκηση της πολιτικής σημαίνει διάλογος στη Βουλή και στην κοινωνία, με πολιτικές προτάσεις και εφαρμογή των αποφάσεων προς όφελος της κοινωνίας.Δείτε επίσης εδώ: https://www.prasini-aristera.gr/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-2-9-20/

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com