Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια

2018-12-24 15:57

Δελτίο Τύπου

Βριλήσσια 21/12/2018

 

«Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή σύσκεψη για την συγκρότηση δημοτικής κίνησης, την Πέμπτη 20/12 στα Βριλήσσια. Με την μαζική συμμετοχή κατοίκων από όλες τις γειτονιές των Βριλησσίων, εργαζόμενοι του Δήμου, καθηγητές, δικηγόροι, μηχανικοί, οικοδόμοι, γιατροί, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες, άνεργοι και φοιτητές ήταν ένα δυναμικό και αισιόδοξο κράμα ανθρώπων.

Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας», άνοιξε τη συζήτηση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ορέστης Ηλίας.

 

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με εκτενή αναφορά στα προβλήματα που έχουν προκύψει στις γειτονιές και τον Δήμο λόγω των περικοπών και την υποστελέχωση. Όσοι πήραν τον λόγο αναφέρθηκαν στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστειμα για να αυξηθούν οι οικονομικές δαπάνες προς τις κοινωνικές ανάγκες με όρους μαζικού κινήματος απο τα κάτω. Από τα αντιπλημμυρικά έργα και την πυρασφάλεια μέχρι τους παιδικούς σταθμούς και τους ελεύθερους χώρους πρασίνου, για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού συνδέοντας τα με την πάλη για διαγραφή του χρέους αλλά και την πάλη ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες στις γειτονιές. Πολλές καινούριες ιδέες για δράσεις και διεκδικήσεις που ακούστηκαν στην σύσκεψη θα καθορίσουν την διακήρυξη και το πρόγραμμα μας.

 

Στο τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση της κίνησης με όνομα «Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια» με κατεύθυνση αριστερή αντικαπιταλιστική, καθώς και η δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής. Ξεκινάμε συλλογικά την οργάνωση των αγώνων και την συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές. Προχωράμε σε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στις 2 Φεβρουαρίου 2019, στο ΤΥΠΕΤ.

 

Διεκδικούμε

 

 • Ενάντια στην συνέχιση των περικοπών, διεκδικούμε να δώσει το κράτος πίσω όσα στέρησε από τους Δήμους, τους πόρους και τις επενδύσεις για υποδομές. Τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ.
 • Άμεσες μαζικές προσλήψεις για την στελέχωση των υπηρεσιών, της καθαριότητας, του πράσινου, του ΟΚΠΑ και του ΠΑΟΔΗΒ. Οχι εντατικοποίηση που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όχι στην ελαστική εργασία. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους.
 • Δημόσιες και δημοτικές δομές αλληλεγγύης για άστεγους, άπορους, πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες και ανάπτυξη τους χωρίς εκχώρηση και χρηματοδότηση ιδιωτικών εταιριών και ΜΚΟ. 
 • Πρόγραμμα οικοδόμησης 3ου Λυκείου. Αύξηση των δαπανών για τις σχολικές επιτροπές για την συντήρηση και αναβάθμιση των σχολείων.
 • Δημιουργία και αναβάθμηση παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, ούτως ώστε να επαρκούν για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων. Όχι επιλογή με δήθεν εισοδηματικά, στην πραγματικότητα πελατειακά, κριτήρια, θέση να δικαιούνται όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών.
 • Ανοιχτή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, διαρκής εργατικός και κοινωνικός έλεγχος, ανοιχτοί, δημόσιοι και ανακλητοί προϋπολογισμοί, ισολογισμοί, απολογισμοί, δομές άμεσης δημοκρατίας, Γενικές Συνελεύσεις Δημοτών, Τοπικές Συνελεύσεις γειτονιών.
 • Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των εξώσεων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
 • Πλήρης προσβασιμότητα στη πόλη, στους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τα δημόσια και δημοτικά κτίρια για τους ανάπηρους.
 • Ελεύθεροι χώροι μακριά απο εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση.  Η Ναυτική Βάση χώρος πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση. Όχι σχεδιασμούς εκχώρησης σε κερδοσκόπους.
 • Ενίσχυση της Πυρασφάλειας του δάσους Θεόκλητος. Προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία. Λεφτά για τα αντιπλημμυρικά έργα.
 • Πλήρης προστασία των αδέσποτων ζώων και ενίσχυση του Δήμου σε φιλοζωικές δομές.
 • Δημιουργία αποκλειστικά Δημοτικού Κινηματογράφου.
 • Ενάντια στη καταπίεση των γυναικών. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Οχι στις απολύσεις εγκύων. Οχι σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο, στο σπίτι και στη δουλειά. Πρόσβαση των γυναικών σε ξενώνες κακοποίησης χωρίς αποκλεισμούς. Δικαίωμα σε παιδικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά. Ανάπτυξη παιδικών σταθμών στους χώρους εργασίας. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΚΤΙ. Ισότιμη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς αποκλεισμούς.
 • Οχι στην ΕΕ-φρούριο, να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καλοδεχούμενοι πρόσφυγες-μετανάστες, άσυλο και χαρτιά για όλους. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Ολα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία στην πρωϊνή ζώνη. Διερμηνείς σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και του κράτους. Δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες. Ισα δικαιώματα.
 • Κανένα δημοκρατικό δικαίωμα στους νεοναζί εχθρούς της δημοκρατίας. Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια. Δικαιοσύνη για τα θύματα των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων. Στηρίζουμε τη διεθνή κινητοποίηση κατα του ρατσιμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη 2019.
 • Οχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τον σοβινισμό. Έξω από το ΝΑΤΟ. Οχι στην πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό.

 

Ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων. Διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των Τραπεζών χωρίς αποζημίωση κάτω απο εργατικό έλεγχο. Ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ με διεθνιστική αλληλεγγύη και κοινή δράση των εργαζόμενων.

 

 

«Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια»

antistasivrilissia@gmail.com