Αντίσταση Ανατροπή-Είναι νίκη της τοπικής κοινωνίας!

2020-05-04 21:05

Η απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης για το πάρκο της Ναυτικής Βάσης, από το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη, είναι μια πρώτη νίκη της τοπικής κοινωνίας!

 

Οι οργισμένες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ανάγκασαν τον υπουργό να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη ώστε να μην εξελιχθούν σε μαζικό τοπικό κίνημα αντίστασης που θα προκαλούσε μεγάλη φθορά όχι μόνο στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες αλλά και την ίδια την κυβέρνηση.

 

Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση είναι το κόμμα της ΝΔ και στα υπουργεία είναι οι κολλητοί των Ντινόπουλο και Πισιμίση, μπορεί να τους δίνει φαινομενικά την εικόνα των “νικητών” αλλά δείχνει περίτρανα την νοοτροπία τους ότι η πολιτική ασκείται μέσα από το παζάρι των κομμάτων εξουσίας. Άλλωστε, αυτού του είδους η πολιτική τους κάνει να αλληλοτσακώνονται για το ποιος είναι ο πιο κολλητός του υπουργού. Ενός υπουργού που βάζει πλώρη να καταστρέψει κυριολεκτικά το φυσικό περιβάλλον όλης της Ελλάδας!

 

Γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι δεν είναι ειλικρινής η στάση των δύο δεξιών παρατάξεων (Βριλήσσια Δυνατά – Νέα Πνοή). Αφενός γιατί το πρόβλημα με τα απορριματοφόρα στην Ναυτική Βάση δεν ξεκίνησε από τον Μανιατογιάννη και έχουν τις ίδιες ευθύνες όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι. Αφετέρου γιατί θα κριθούν όλοι, μπροστά στους κατοίκους, για το ποια θα είναι η πρόταση τους σχετικά με την τοποθεσία του αμαξοστάσιου για τα απορριματοφόρα.

 

Άρα, τίποτα δεν τελείωσε!

 

Ως «Αντίσταση και Ανατροπή» μας απασχολεί, όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον, αλλά και οι αναγκαίες υπηρεσίες της Καθαριότητας και οι συνθήκες των εργαζόμενων σε αυτές. Λόγω των μεθοδεύσεων από μεριάς Δημοτικής Αρχής δεν μας δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να προετοιμάσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τις δικές μας προτάσεις για το θέμα. Νιώθουμε περήφανοι για τον ρόλο που παίξαμε κινηματικά ώστε η οργή των κατοίκων να επιβάλει την συγκεκριμένη απόσυρση και για την συνολική καταγγελία του νομοσχεδίου!

 

Συνεχίζουμε μένοντας ενεργοί και καλούμε την Δημοτική Αρχή να δώσει χρόνο και έδαφος στην τοπική κοινωνία για μια πραγματική διαβούλευση. Ακούστε τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

 

 

Αντίσταση και Ανατροπή

Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων

 

https://antistasivrilissia.blogspot.com/