Αντιδικίες μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Βριλησσίων

2019-10-31 17:39

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Βριλησσίων Σωκράτης Κουκλάδας καταγγέλλει την συμπεριφορά μελών του Δ.Σ. προς τον ίδιο και την ταμία του συλλόγου.

Τα μέλη αυτά με δική τους επιστολή καταγγέλλουν την συμπεριφορά και την πρακτική του προέδρου του συλλόγου.

Σας παραθέτουμε και τις δύο επιστολές :

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το οποίο πλησιάζει το ένα έτος, είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς  συνδικαλιστικής τακτικής των συναδελφισσών, της αντιπροέδρου και του μέλους του ΔΣ του συλλόγου, η οποία εγκαινιάστηκε από τη στιγμή που  οι «συναδέλφισσες» μόνιμες επαγγελματίες συνδικαλίστριες, προφανώς επειδή ξεβολευτήκανε και χάσανε τα ιδιότυπα συνδικαλιστικά αξιώματα, που όπως φαίνεται είχαν καταντήσει να τα θεωρούν ότι τους ανήκαν αποκλειστικά εν είδη πατρογονικού  κληροδοτήματος.

             Μόνιμη τακτική τους όλο αυτό το διάστημα είναι η υπονόμευση και υπόσκαψη   του προέδρου του συλλόγου η οποία  γίνεται σε καθημερινή βάση με θρησκευτική προσήλωση και είναι και η μοναδική ενασχόλησή τους, μαζί με τις ατελείωτες καταγγελίες, τις οποίες διατυπώνουν επί παντός επιστητού φανταστικού ή πραγματικού.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι όχι μόνο αυτή η τακτική είναι αδιέξοδη, αλλά ότι τις ίδιες ευτελίζει,  αλλά  συγχρόνως  δημιουργεί πρόβλημα στην συνδικαλιστική δράση συνολικά και στην εργασιακή αναβάθμιση των συναδέλφων. Μόνιμο μέλημά τους και διακαής πόθος η κατάληψη του προεδρείου του συλλόγου και η επαναφορά τους στο συνδικαλιστικό προσκήνιο. Οι εργαζόμενοι μπορεί να τις αποπέμψανε αλλά αυτές χωρίς συνδικαλιστική αξιοπρέπεια συνεχίζουν ακάθεκτες.

Τελευταίο κρούσμα σαυτή τους την πορεία η στάση τους  που υιοθέτησαν όσον αφορά  στις διαδικασίες  του άρθρου 179 του αναπτυξιακού νόμου, για το οποίο γίνονται οι κινητοποιήσεις αυτών των ημερών. Από την πλευρά του συλλόγου έγινε μια πλήρης ενημέρωση με όλες τις ανακοινώσεις  της ομοσπονδίας για όλο το φάσμα των κινητοποιήσεων και των δράσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε συγκληθεί   έκτακτο και κατεπείγον ΔΣ του συλλόγου για την αποχή από τις εργασίες του σαββατοκύριακου (σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ΠΟΕ ΟΤΑ) και υπήρξε ομόφωνη απόφαση και η υπηρεσία καθαριότητας απείχε από την αποκομιδή απορριμμάτων.  Στο ΔΣ όμως που θα συζητούσαμε την Δευτέρα τα θέματα της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων σύμφωνα με την κατεύθυνση της ΠΟΕ ΟΤΑ και των περαιτέρω δράσεων του συλλόγου, αιφνιδιαστικά χωρίς καμία συνεννόηση  χωρίς κανένα ενδοιασμό, εντελώς ξαφνικά, προέταξαν το θέμα μιας καταγγελίας που αφορούσε ένα συνάδελφο, κάτι το οποίο ουδεμία σχέση είχε με τις κινητοποιήσεις, ούτε φυσικά ήταν κάποια επείγουσα περίπτωση, αλλά παρόλα αυτά επέμεναν να το προτάξουν για συζήτηση, τους ενδιέφερε να βγει η καταγγελία και όχι να συζητηθούν οι κινητοποιήσεις που αφορούσαν όλους τους εργαζόμενους  και θεωρώντας το ότι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τις απεργιακές  κινητοποιήσεις που έκανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση πανελλαδικά.

Επειδή τα συμφέροντα των φίλων δεν μπορούν να επισκιάζουν και να προτάσσονται έναντι  στα συμφέροντα του συνόλου των συναδέλφων, εγώ με την συμμετοχή μου ως πρόεδρος του συλλόγου, δεν μπορούσα να νομιμοποιήσω τέτοιες ενέργειες, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και κάτω από τις συγκεκριμένες περιστάσεις και έπραξα αυτό που είχα  υποχρέωση να κάνω, να διαφυλάξω τόσο το προσωπικό μου κύρος όσο και το κύρος του συλλόγου. Καλοί είναι οι φίλοι και η εξυπηρέτησή τους, αλλά οι εκπρόσωποι των  εργαζομένων δεν ψηφίζονται να εξυπηρετούν τους φίλους τους,  αλλά το κοινό συμφέρον.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των ενεργειών και του αρρωστημένου κλίματος που προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτές οι «καλές συναδέλφισσες»,  είναι το άθλιο επεισόδιο που δημιουργήθηκε από «συνάδελφο» εις  βάρος της ταμίας του συλλόγου μας, μιας εκλεκτής συναδέλφου, παρουσία των δυο προαναφερόμενων συνδικαλιστριών που θεωρούμε ξεκάθαρα ηθικούς αυτουργούς. Η βίαιη απαράδεκτη, προκλητική, mobbing και απόλυτα καταδικαστέα συμπεριφορά του εν λόγω «συναδέλφου» που δεν έχει καμία σχέση ούτε με συνδικαλιστική δράση, αλλά ούτε και με οποιαδήποτε συναδελφική συμπεριφορά, οδήγησε την ταμία του συλλόγου μας στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα,  όπως σαφέστατα αναφέρουν οι ιατρικές διαγνώσεις, έγινε δε όχι μόνο παρουσία των δυο προαναφερόμενων συνδικαλιστριών, αλλά και της τεχνικού ασφαλείας  και παρουσία πλήθους συναδέλφων. Το όλο σκηνικό εξελίχτηκε  παρουσία και πιθανόν με την παρότρυνση όπως τουλάχιστον φαίνεται , των δυο αυτών  προαναφερομένων «εκλεκτών συνδικαλιστριών».

Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχίζεται , δεν μας ενδιαφέρει αν προσβάλλει τις ίδιες ή όχι,  προσβάλλει όμως τους εργαζόμενους, προσβάλλει την αξιοπρέπεια του συλλόγου και προσβάλλει και όλους εμάς που αναγκαζόμαστε να συμπλεύσουμε με άτομα τέτοιων αντιλήψεων και συμπεριφορών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την στάση των δυο «συνδικαλιστριών» και φυσικά την στάση του «νταή συναδέλφου» απέναντι σε μια ανυπεράσπιστη γυναίκα συνάδελφο και ο καθένας από δω και πέρα αναλαμβάνει τις ευθύνες του με ότι αυτό σημαίνει. Τέτοιες στάσεις και αντιλήψεις ούτε γίνονται, ούτε πρόκειται  να γίνουν αποδεκτές από το σύνολο των συναδέλφων στο Δήμο.

ΥΓ. «Κατά την διάρκεια της έντασης υπήρξε σοβαρότατο μακράς διαρκείας λιποθυμικό επεισόδιο που αντιμετωπίστηκε ευτυχώς με επιτυχία με τις πρώτες βοήθειες της τεχνικού ασφαλείας του Δήμου μας.  Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το γιατρό εργασίας που αναφέραμε το συμβάν, ο γιατρός μας είπε σύμφωνα με αυτά που του περιγράψαμε, ότι μπορούσαν να προκληθούν σοβαρές συνέπειες της υγείας της  και μας συνέστησε άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο και περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ  ΚΟΥΚΛΑΔΑΣ

 

Και η δεύτερη επιστολή

 

                                                                                                                29/10/2019

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Εδώ και ένα χρόνο, παρακολουθούμε την συνεχή και συστηματική προσπάθεια διάλυσης των λειτουργιών του Συλλόγου και των διαδικασιών μας, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου - Δ/ντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Σωκράτη Κουκλάδα και την Ταμία, Εύη Καλουμέρη που ανήκουν στην ίδια παράταξη

Αυτό τεκμηριώνεται από τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα γεγονότα:

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος για να γίνει η 1η Γενική Συνέλευση και μάλιστα ύστερα από την απαίτηση των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ, ενώ σύμφωνα με το καταστατικό μας, έπρεπε ήδη να έχει γίνει από το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Το ΔΣ πήρε απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση κατά πλειοψηφία και ο πρώτος που έκανε αξιολόγηση ήταν ο Πρόεδρος - Διευθυντής, αδιαφορώντας για την απόφαση του ΔΣ στο οποίο προεδρεύει.

Το τελευταίο διάστημα είναι γνωστό ότι είχαμε μια σειρά κινητοποιήσεων και απεργιών ενόψει του πολυνομοσχεδίου που χτυπάει τα συνδικάτα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ανοίγει την πόρτα φαρδιά πλατιά στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών μας.

Ενόψει αυτών των κινητοποιήσεων κάναμε προσπάθεια να βρούμε τον Πρόεδρο για να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δ.Σ. με στόχο την ενημέρωση και την οργάνωση κυρίως στις υπηρεσίες που προΐσταται ο Πρόεδρος (καθαριότητα, Πράσινο, Ηλεκτροφωτισμός).

Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που έκανε η Αντιπρόεδρος  Ειρήνη  Παπαδάτου στον Πρόεδρο και αφού δεν απάντησε, ενημερώσαμε την Ταμία και αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε (ως πλειοψηφία) έκτακτο ΔΣ για την Δευτέρα 21/10 και ώρα 12.00.

Λίγο πριν ξεκινήσει το ΔΣ ζητήσαμε την σφραγίδα του συλλόγου για να πρωτοκολληθεί απόφαση του ΔΣ που ήδη είχε ληφθεί πλειοψηφικά στις 7/10/19. Ο Πρόεδρος με πρωτοφανή τραμπούκικη συμπεριφορά φωνάζει και σπρώχνει  βίαια την Γραμματέα, Κατερίνα Κασιμάτη και το μέλος του ΔΣ, Βίκυ Χαλκιά. Κλειδώνει την σφραγίδα φωνάζοντας “αφού δεν συμφωνώ εγώ δεν υπάρχει απόφαση σε μένα δεν περνάνε αυτά”. Αποχωρεί προκλητικά πριν ξεκινήσει το ΔΣ και μετά από λίγα λεπτά εξαφανίζεται και η ταμίας.

Το ΔΣ συνεδρίασε με τα τρία εναπομείναντα μέλη όπου αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη δράση μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καταγγείλαμε την διαλυτική και τραμπούκικη στάση του Προέδρου και την συστηματική υπονόμευση των διαδικασιών μας από τα μέλη της Αδέσμευτης Ενωτικής Κίνησης.

•   Αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Γυρίσαμε τους χώρους δουλειάς για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων και της Γενικής Συνέλευσης.

Αποφασίσαμε να παραστούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταθέσουμε ψήφισμα για την απόσυρση του άρθρου 179.   

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Πρόεδρος και η Ταμίας όχι μόνο ήταν εξαφανισμένοι αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων:

O Πρόεδρος καθύβρισε χυδαία και απείλησε τον συνάδελφο που ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την Γ.Σ. μέσω των δελτίων κίνησης (ενημέρωση που γίνεται κάθε φορά που έχουμε Γενική Συνέλευση).

• Από την υπηρεσία καθαριότητας (με εντολή ποιου???) ειδοποιούσαν τηλεφωνικά τους συναδέλφους ότι η ΓΣ ακυρώθηκε.

H Ταμίας κατέβασε την αφίσα του Συλλόγου που καλούσε σε ΓΣ. ενώ όταν έγινε αντιληπτή από συνάδελφο που διαμαρτυρήθηκε, λιποθύμησε και του έκανε αναφορά!!!

Πίσω από τον έντονο διαπληκτισμό που έγινε με τον συνάδελφο που διαμαρτυρήθηκε για την υπονόμευση της Γενικής Συνέλευσης, προσπαθούν να κρύψουν την γύμνια τους χρησιμοποιώντας θέματα υγείας και δεν απαντούν στην ουσία του θέματος, που δεν είναι άλλη, από την υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης από τους ίδιους τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων του δήμου μας!!!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος Σωκράτης Κουκλάδας και η Ταμίας Εύη Καλουμέρη, σαμποτάρουν συστηματικά τη συλλογική μας δράση, δεν αποδέχονται τη δημοκρατική λειτουργία, τις πλειοψηφικές αποφάσεις και χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ιδιότητα για να λειτουργήσουν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Ο βρώμικος ρόλος που παίζουν, έχει στόχο να μετατραπεί ο σύλλογος μας σε μηχανισμό στήριξης και ευχαριστιών της κάθε Διοίκησης κάτι που κάνουν οι ίδιοι διαχρονικά!!!

Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες αντιλήψεις γιατί πιστεύουμε οτι ο Σύλλογος Εργαζομένων πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα και διεκδικητικά και όχι σαν παράρτημα της εκάστοτε Διοίκησης.

Kαλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν και να καταδικάσουν τέτοιες τακτικές να περιφρουρήσουν την ενότητα και την αγωνιστικότητα του συλλόγου μας.

 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(Δ.Α.Σ.) ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ