Άνοιγμα της αντιπυρικής περιόδου με καθαρισμό του Δάσους Θεοκλήτου

2018-06-05 19:19

Αποτέλεσμα εικόνας για Δάσους Θεοκλήτου

Με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών φορέων, αιρετών και πολιτών πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018, η εθελοντική δράση καθαρισμού του Δάσους Θεοκλήτου που διοργανώθηκε από το Δήμο Βριλησσίων με τη συνεργασία και ενεργό συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).

Στην καθιερωμένη δράση εθελοντικού καθαρισμού, που γίνεται στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (4η Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων), συνέβαλλαν επίσης ενεργά και μέλη του συλλόγου «Βριλησσός», καθώς και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.

Παράλληλα με τον περιμετρικό καθαρισμό του δάσους, πραγματοποιήθηκε και πότισμα των αναδασωμένων τμημάτων του από μικρούς και μεγάλους εθελοντές.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Χρυσοπούλου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κατσούγκρης κ.ά.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, δήλωσε:

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουμε εμπράκτως ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την πόλη μας και το Πεντελικό Όρος. Χαίρομαι που βλέπω τους δημότες να συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθεια και τους ευχαριστώ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον ΣΠΑΠ για την ενεργό συμμετοχή του με ανθρώπους, οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό, τον σύλλογο «Βριλησσό», αρωγό πάντα στις δράσεις του Δήμου Βριλησσίων για το περιβάλλον, καθώς και κάθε εθελοντή δημότη που συμμετείχε».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης, δήλωσε:

«Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και μας βρίσκει και φέτος κατάλληλα προετοιμασμένους. Ο καθαρισμός του Δάσους Θεοκλήτου είναι μια από τις καθοριστικές δράσεις πρόληψης και πυροπροστασίας ενόψει του καλοκαιριού, αλλά και ανάπτυξης της τοπικής περιβαλλοντικής κουλτούρας. Ο Δήμος μας με διαρκείς αποψιλώσεις και με τη συνεχή φύλαξη τόσο στο πυροφυλάκιο όσο και με περιπολίες περιμετρικά, από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές, είναι διαρκώς σε εγρήγορση και έτοιμος να συνδράμει σε κάθε σχετικό συμβάν που μας ζητείται από τον ΣΠΑΠ και την Πυροσβεστική».