Άνω Βριλήσσια - Μια πόλη έξω από την πόλη Αντιπροσωπεία της "Δράσης" στα Άνω Βριλήσσια

2019-05-17 12:19

https://www.drasivrilissia.gr/db/UploadedPics/20190506191131%CE%91%CE%9D%CE%A9%20%CE%92%CE%A1%CE%99%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%A3%CE%99%CE%913%20-%20%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE.jpg


Άνω Βριλήσσια. Μια πόλη έξω από την πόλη. Μια γειτονιά αποκομμένη. Χωρίς επικοινωνία, χωρίς χώρους, χωρίς πεζοδρόμια. Η μαύρη τρύπα του προαστίου.

Βρεθήκαμε στην περιοχή την περασμένη Κυριακή. (5 Μαΐου). (ταβέρνα "Χρύσανθος"). Ακόμη περισσότερο απογοητευμένοι και αποστασιοποιημένοι από τον μέσο ψηφοφόρο, οι κάτοικοι του προαστίου. Με θυμό και έντονη αίσθηση εγκατάλειψης.


Συζητήσαμε αρκετά για τα ζητήματα της περιοχής κι ακόμη περισσότερο για το πλαίσιο των δημοτικών εκλογών.

Ζητείται αποκατάσταση των προβλημάτων. Και φροντίδα από το νέο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να υπάρξει ουσιαστική και όχι τυπική ένταξη της περιοχής στη ζωή της πόλης.

Κάποιες ειδικότερες επισημάνσεις:

- Άμεσα αναγκαία η δημοτική συγκοινωνία προς το κέντρο του προαστίου, τα σχολεία, το μετρό, την λαϊκή.

- Η Λαϊκή να μεταφέρεται κάποιους μήνες π.χ. στον άξονα της Κισσάβου – Αλφειού (το έχουμε προτείνει στο Δ.Σ.), ώστε να είναι πιο κοντά στα Άνω Βριλήσσια.

- Φροντίδα των (ανύπαρκτων) κοινόχρηστων υποδομών. Εμπλουτισμός με όργανα της παιδικής χαράς δίπλα στο ΚΕΠ, παρέμβαση στην πλατεία της 25ης Μαρτίου (αφετηρία λεωφορείων) ώστε να παίζουν και εκεί τα παιδιά, να μην κατεβαίνουν.

- Μονοδρόμηση της οδού Μπότσαρη.

- Συνεργασία με το δασαρχείο για οριοθέτηση μονοπατιών στο δάσος Θεόκλητου. Ένας επισκέψιμος χώρος, με τραπεζόπαγκους και φωτισμό, είναι ασφαλέστερος. Κατασκευή νέου πυροφυλάκιου. Δημιουργία Συλλόγου Φίλων του Άλσους». Περίφραξη της δημοτικής δεξαμενής νερού.

- Οικόπεδο Αναπαύσεως & Λ. Πεντέλης: Πράγματι, ο μόνος χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί υπέρ των κατοίκων. Ωστόσο, προηγείται ο ανάλογος χαρακτηρισμός της χρήσης του, που επί μια δεκαετία εκκρεμεί στα συρτάρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος ή ένας κατάλληλος σχεδιασμός ώστε να συνδυαστούν διαφορετικές χρήσεις. Προηγείται δηλαδή σοβαρότητα και ειλικρίνεια από όσους σήμερα υπόσχονται παρεμβάσεις!Για να μην συζητάμε τα ίδια στις επόμενες εκλογές...
Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ