Ανέγερση κτιρίου κοινωνικών δομών ολοκληρωμένης φροντίδας για ΑμεΑ στον Δήμο Βριλησσίων

2021-07-07 19:39

Η Δημοτική Αρχή Βριλησσίων παραμένει συνεπής στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στη δημιουργική απασχόληση ΑμεΑ και στην εύρυθμη λειτουργία, τόσο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, όσο και του ΚΔΑΠ / ΑμεΑ Κρίκος, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης των ανθρώπων με αναπηρία.

Η πρόταση του Δήμου Βριλησσίων για ανέγερση κτιρίου κοινωνικών δομών, ολοκληρωμένης φροντίδας για ΑμεΑ σε οικόπεδο στα Άνω Βριλήσσια, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, προϋπολογισμού2.500.000 ευρώ.

Ο σχεδιασμός για τη δομή περιλαμβάνει 2 ΣΥΔ (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) δυναμικής 5-9 άτομα, Βρεφονηπιακό Παιδικό Σταθμό ΑμεΑ (τον πρώτο στην Αττική ) και φυσικά επέκταση του χώρου Δημιουργικής απασχόλησης του ΚΔΑΠ /ΑμεΑ Κρίκος και αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης αναφερόμενος στη δημιουργία της τόσο σημαντικής για την κοινωνία δομής, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής για την υποστήριξη στην υλοποίηση της πρότυπης μονάδας φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να προσφέρει ανακούφιση και ελπίδα σε αρκετούς γονείς, μέσω της δυνατότητας φοίτησης και απασχόλησης διαδημοτικά ή και διαμονής των παιδιών τους στους ειδικά διαμορφωμένους, όπως έχουμε προβλέψει με πολλή φροντίδα, χώρους».

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας κα Β.Αρσένη -Λάμπρου, τόνισε με την σειρά της τη σπουδαιότητα ύπαρξης της συγκεκριμένης Δομής και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τις ελλείψεις στην κοινωνία και να προσπαθούμε με λειτουργικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, να επιδιώκουμε αποτέλεσμα», ενώ στη συνεχεία ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα, κα Λουκία  Κεφαλογιάννη, η οποία από την πρώτη στιγμή στάθηκε ένθερμη υποστηρικτής του εγχειρήματος, όπως επίσης  και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης».