Αναστασία -- Αικατερίνη Αλεξοπούλου // "Με αφορμή την Ανάσταση.. "

2021-04-27 15:15

Με αφορμή την Ανάσταση...

 

Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου *

 

          Η λέξη Ανάσταση έχει περισσότερες από μία έννοιες. Δεν είναι μόνο η επαναφορά στη ζωή των νεκρών... Είναι και το να μπορείς να εγείρεσαι, να σηκώνεις κεφάλι μετά από δυσκολίες και κακοτοπιές! Έτσι έχει μία βαθιά συμβολική σημασία, πέρα από κάθε άλλο νόημα που μπορεί να κρύβει.

          Η Ανάσταση έρχεται πάντα μετά τη Σταύρωση, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη. Κι αυτό γιορτάζουμε κάθε χρόνο τέτοιες άγιες μέρες, όπου μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών ακολουθεί η έγερση του Θεανθρώπου από τον τάφο, η νικηφόρα επιστροφή του από τον Άδη.

          Ο Ελληνισμός σταυρώθηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα στη μακραίωνη πορεία του. Άλλες τόσες φορές όμως αναστήθηκε! Απέδειξε, ότι είναι δημιουργημένος από υλικά θεών, ότι αποτελεί αιώνια αξία πολιτισμού για όλη την ανθρωπότητα. “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”, το ξέρει πολύ καλά αυτό ο λαός μας.

          Τα τελευταία χρόνια είναι για την Ελλάδα δύσκολα. Την εποχή της οικονομικής κρίσης, που γονάτισε εκατομμύρια Έλληνες, την ακολούθησε η πανδημία ενός ύπουλου κι αόρατου εχθρού: του κορωνοϊού. Ο Ελληνισμός σταυρώθηκε, αλλά ακόμη δεν λέει ν' αναστηθεί. Ζούμε ήδη τον δωδέκατο χρόνο μίας επίπονης κρίσης, που στην ουσία είναι η Μεγάλη Εβδομάδα της σύγχρονης ελληνικής μας ιστορίας. Όπως ο Χριστός σήκωσε τον σταυρό του μαρτυρίου, έτσι εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας σηκώνουν καθημερινά τον δικό τους σταυρό. Από τη φτώχεια και την πείνα, από τις ασθένειες και την εγκληματικότητα...

          Σ' αυτούς τους συνανθρώπους μας, τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, είναι η σκέψη όλων μας αυτές τις άγιες μέρες. Με την ελπίδα, πως το φετινό Πάσχα -έστω και με τον τρόπο με τον οποίο το γιορτάζουμε, μες στην κρίση της πανδημίας- θα φέρει για τα καλά την Ανάσταση για όλους αυτούς. Θα φέρει την Ανάσταση για την Ελλάδα, που τόσο βασανίζεται και στα εθνικά μας θέματα. Θα φέρει την Ανάσταση στο έθνος και στις ψυχές μας...

          ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 

          * Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com