Ανακοίνωση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - Η Πεντέλη είναι η ανάσα μας. Όχι στα νταμάρια

2021-07-07 19:47

Η Πεντέλη είναι η ανάσα μας. Όχι στα νταμάρια.

Με fast track διαδικασίες, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Χατζηδάκης, υλοποιώντας το σχέδιο καταστροφής της χώρας, εν αγνοία των δήμων και ούτε λόγος για την άποψη της κοινωνίας, προχώρησε σε αδειοδότηση για εξορύξεις και λειτουργία νέων λατομείων στη βόρεια πλευρά της Πεντέλης.
Οι λατομικές δραστηριότητες είχαν μετατρέψει σε σεληνιακό τοπίο το Πεντελικό Όρος και φυσικά έχουν σταματήσει πολλά χρόνια.


Τα στελέχη του ΥΠΕΝ που επισκέφθηκαν το Όρος, είχαν το θράσος να κοροϊδεύουν δημόσια εξαγγέλλοντας πρωτοβουλίες για ανάπλαση και αποκατάσταση των πληγών (!!!) στη νότια πλευρά του Πεντελικού.

Με απόφαση δε, της Γεν. Διευθ. Ορυκτών πρώτων Υλών που αναρτήθηκε αμέσως στη Διαύγεια, απορρίπτεται η προσφυγή που κατατέθηκε από τον Δήμο Διονύσου, χωρίς να μπει καν στην ουσία της ειδικής προσφυγής που κατατέθηκε και την απόρριψε για τυπικούς λόγους ως εκπρόθεσμη για 1 ημέρα (!!!)

Έπειτα από 4 αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, χορηγήθηκαν άδειες διεξαγωγής γεωλογικών ερευνών για διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων στην εταιρεία «Μεγαλιθική ΑΒΕ», με δυνατότητα μίσθωσης με απευθείας σύμβαση έκτασης 912 στρεμμάτων στη βόρεια πλευρά του Πεντελικού, που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Διονύσου, εκτός από ένα μικρό τμήμα που ανήκει στον Δήμο Πεντέλης. Η περιοχή βρίσκεται ανατολικά των ραντάρ της κορυφής του βουνού στη θέση «Βαθιά Χούνη Άνω Ραπεντώσας» και σε χώρο ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου στο πρώην λατομείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης – ΟΒΑ (μετέπειτα ΕΤΒΑ), η άδεια λειτουργίας του οποίου έληξε το 2006. Σήμερα, από τη δραστηριότητα του λατομείου έχει απομείνει ένα τεράστιο βάραθρο, το χείλος του οποίου φτάνει σχεδόν μέχρι την κορυφογραμμή. Σημειώνεται ότι από το 2008 ο τότε Οργανισμός για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας είχε αποφασίσει την αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου (πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/periballon/298937_ntamari-i-anaplasi-tis-pentelis-en-agnoia-ton-dimon)

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη με τα ύποπτα σχέδια και ενέργειες του υπουργείου και συντάσσεται με όλους τους πολίτες που απαιτούν να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια για το θέμα.
Η Πεντέλη αποτελεί μοναδικό πνεύμονα για την Αττική.
Δεν θα επιτρέψουμε άλλη καταστροφή από την κυβέρνηση που κυνηγάει τις “ΜΠΛΕ Business”

#GreenLefts #PrasiniAristera #ΠράσινηΑριστερά #Πεντέλη
https://www.prasini-aristera.gr/penteli-ntamaria/