Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ για Φλέμινγκ και πρόσφυγες

2019-10-21 17:21

vlcsnap

Στους αγώνες των νοσοκομειακών, χωράει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, όχι ο ρατσισμός!

 

Σήμερα (18-10-2019) πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της περιοχής στον χώρο της Πτέρυγας Μπόμπολα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, στην οποία καλούσαν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμιγκ», «Σισμανόγλειο» και Παίδων Πεντέλης.

 

Το θέμα συζήτησης ήταν η πρόκληση της κυβέρνησης της ΝΔ, που με πρόσχημα τη στέγαση ανηλίκων προσφύγων, παραχωρεί υπό μορφή χρησιδανείου (!) και μέχρι τις 31-12-2024, την κλειστή, από το 2013 από τον τότε υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, πτέρυγα «Μπόμπολα» του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ» στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Επιχείρησε να απαντήσει στην κυβέρνηση, που με θράσος από τη μία κλιμακώνει τη ρατσιστική της επίθεση στους πρόσφυγες, και από την άλλη προσπαθεί να φορέσει το προσωπείο της ευαισθησίας απέναντί τους, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, κόντρα στην δημόσια και δωρεάν υγεία.

 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου από τα σωματεία, από την αριστερά, αλλά και των κατοίκων που παλεύουν για ανοιχτές πόλεις και δωρεάν υγεία για όλους, και των οποίων τις φωνές χαιρετίζουμε.

 

Δεν έλειψε, βέβαια, η προσπάθεια από δήθεν “αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής”, εμφανώς προερχόμενους από χώρους, είτε της ΝΔ, είτε του ρατσιστή Βελόπουλου, να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συνέλευση, διακόπτοντας τους ομιλητές με φωνές και φραστικές επιθέσεις.

Δεν τους πέρασε, δεν θα τους περάσει. Με συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και κατά του ρατσισμού και του φασισμού, απομονώθηκαν.

 

Από μεριάς μας απαιτούμε: Το άνοιγμα ανθρώπινων δημόσιων δομών στέγασης μέσα στις πόλεις για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικές υπηρεσίες ορθάνοιχτα γι’ αυτούς. Παροχή ΑΜΚΑ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης, παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες και για όλους, και στηρίζουμε την απεργία των υγειονομικών, στις 23 Οκτώβρη.

 

Γι’ αυτό συνεχίζουμε στο άμεσο επόμενο διάστημα με μαζική, ανοιχτή εκδήλωση στην περιοχή, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε αυτές τις μάχες.

 

ΚΕΕΡΦΑ  Βριλησσίων - Χαλανδρίου - Αγίας Παρασκευής