Ανακοίνωση 2η ΝΕΒΑ - ΟΜ Πεντέλης για το Μπόμπολα

2019-10-14 19:17

Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας

Οργάνωση Μελών Πεντέλης

 

Ανακοίνωση 2

για το θέμα ‘’Μπόμπολα’’

14/10/2019

 

Πολίτες του Δήμου Πεντέλης και ευρύτερης περιοχής

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της μεταφοράς ανήλικων παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην πτέρυγα Μπόμπολα (Φλέμινγκ), το οποίο απασχόλησε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης της 4/10.

Δηλώνουμε και πάλι ότι είμαστε αντίθετοι στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που διατρανώνει ένα δήθεν “μεγάλο OXI” σε κατατρεγμένους ανθρώπους, υιοθετεί την ακραία φρασεολογία των λαϊκιστικών και ακροδεξιών στελεχών της ΝΔ και μιλά μόνο για μεταναστευτικό πρόβλημα, αποκρύπτοντας το προσφυγικό. Μόνος στόχος τους είναι να δημιουργήσουν άλλοθι, προσπαθώντας να κρύψουν τον υφέρποντα ρατσισμό τους.

Η αλήθεια και η υποκρισία

Επανερχόμαστε κυρίως, γιατί τις τελευταίες ημέρες και ιδίως μετά την συνάντηση της Δημάρχου Πεντέλης κας Κεχαγιά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοΐδη διάφορες ανακοινώσεις και της Δημάρχου αλλά και Πολιτικών χώρων συγκλίνουν, με διαφορετική βέβαια λογική, στο ίδιο συμπέρασμα.

Λένε ότι δεν είναι αποδεκτά τα ασυνόδευτα παιδιά που ψάχνουν απεγνωσμένα για μια καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή. Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, παιδιά νεκρών των πολέμων γεωστρατηγικής κυριαρχίας και καπιταλιστικών αντιθέσεων, παιδιά που οι γονείς τους τα στέλνουν στην Ευρώπη για να γλυτώσουν από τα δεινά και κατόρθωσαν να μην θαλασσοπνιγούν στα νερά της Μεσογείου ή του Αιγαίου.

 

Εκατό παιδιά ,

  • Που η Δήμαρχος λέει πως ”…ευθύνη της είναι μαζί με το Δ.Σ. να φυλάξει τον χώρο” και πως “…δεν θα δεχτούμε ούτε έναν μετανάστη στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια”.
  • Που η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης σε μια εμετική, αποκρουστική, ρατσιστική ρητορική σε βάρος τους με αναφορές περί προσέλκυσης εγκληματιών, θρηνήσεις θυμάτων, ψεύτικων ηλικιών, πανδημιών, κινδύνου στα σχολεία, διατροφής χαλάλ και σεξουαλικών πειραγμάτων, τέτοιες που να ωχριά κάθε ακροδεξιό μόρφωμα, καταλήγει πως “Δεν θα δεχθούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού” !!!

 

Ένα επικίνδυνο μίγμα ρατσισμού, χαϊδέματος αυτιών και ψηφοθηρίας κάνει την εμφάνιση του στο προνομιούχο προάστιο μας, με το ίδιο αίτημα. Να πάνε αλλού, γιατί εδώ κινδυνεύουν τα κοινωνικά, αισθητικά και θρησκευτικά ιδεώδη μας, που θα μας χαλάσουν τη μόστρα.

 

Δεν διαφέρει και πολύ το μίγμα αυτό από την λογική που οδήγησε στην κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και έδωσε την αρμοδιότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Άλλωστε η παραχώρηση του χώρου του Νοσοκομείου Μπόμπολα προς το συγκεκριμένο Υπουργείο υπακούει μια χαρά στην ίδια αυτή λογική. Που τόσο η ΝΔ όσο και λοιπές γνωστές δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις, προσπαθούν να περάσουν σε όλη την Ευρώπη και η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα κυρίως ως ζήτημα ασφάλειας και προστασίας του «Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» και όχι ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ζήτημα ανθρωπισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Και που δυστυχώς το ΚΚΕ, μετά τον αντι-ιμπεριαλισμό του, την ”αποκάλυψη” των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ και του ρατσιστικού λόγου της Δημάρχου, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα, πως “Τέτοιος χώρος δεν είναι η πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου ”Α. Φλέμινγκ”. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα ως πλυντήρια και αποθήκες … δίκαιο αίτημα … για ανάπτυξη του νοσοκομείου…”.

 

Με αλληλεγγύη και ανθρωπιά

Αντίθετα η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και των πρασίνων πιστεύουμε ότι :

Οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν επειδή μια Δημοτική Αρχή αρνείται να δεχτεί ανήλικα στην πόρτα της. Πρέπει να συνομολογήσουμε, πρωτίστως ως άνθρωποι, πολλοί δε από εμάς με προσφυγική καταγωγή, ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουμε συνέχεια σ’ αυτό το φαινόμενο όσο δεν σταματούν οι απάνθρωπες πολεμικές επιχειρήσεις στην “γειτονιά μας”. Δείτε τις απαράδεκτες επιθέσεις της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία και το αιματοκύλισμα των αμάχων, κυρίως Κούρδων και όπου η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ζητήσει κυρώσεις εναντίον της. Θα έχουμε συνέχεια όσο οι πιέσεις για αποσυμφόρηση των νησιών θα συνεχίζονται και θα μεταφέρονται οι απροστάτευτοι αυτοί συνάνθρωποι μας στην ενδοχώρα, ως ενδιάμεσο στάδιο για τον επόμενό τους προορισμό.

 

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κανένας δεν ξεκινάει να φύγει από τον τόπο του, διακινδυνεύοντας τη ζωή του και των παιδιών του και να θαλασσοπνίγεται, αν υπάρχει στον τόπο του ασφάλεια για τη ζωή του και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

 

Οφείλουμε για αυτό - αφού η κυβέρνηση έχει σαστίσει και αδυνατεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα κάτω από την πίεση ακραίων ξενοφοβικών αντιλήψεων και της πραγματικότητας - να εξετάσουμε εμείς ως τοπική κοινωνία με τους θεσμούς της, με ποιόν τρόπο μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα, να οργανώσουμε τις ενέργειες μας και να εντάξουμε τα παιδιά που θα έρθουν, αν έρθουν, γιατί η απόφαση δεν είναι δική μας, με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο. Χωρίς να στρέφουμε αλλού το βλέμμα σαν μην υπάρχει το πρόβλημα. Διαμορφώνοντας στην κοινωνία αλληλέγγυα χαρακτηριστικά και αντιστάσεις στην απανθρωπιά και τον ρατσισμό.

 

Και αν η παραχώρηση από τον ΕΦΚΑ προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποκρύπτει παράλληλα, ως ανομολόγητη πρόθεση και την οριστικοποίηση παύσης λειτουργίας της πτέρυγας Μπόμπολα ως μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας (και ίσως αύριο και άλλης), διεκδικούμε, την παραμονή του ”Μπόμπολα - Φλέμιγκ” στο Υπουργείο Εργασίας (ΕΦΚΑ) για χρήση του από το Υπουργείο Υγείας και τη μη αποκοπή του χώρου από το φυσικό του διαχειριστή ακόμη κι αν βραχυ-μεσοπρόθεσμα αυτός χρησιμοποιηθεί για προσφυγικές ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται (αλλά βέβαια δεν εξαλείφεται) η υποψία αμφισβήτησης των θέσεων των εργαζομένων του Αμαλία Φλέμιγκ, οι οποίοι αισθάνονται σήμερα απειλούμενοι.

 

Πολίτες του Δήμου Πεντέλης

Σας καλούμε να καταδικάσετε κάθε ρατσιστική φωνή και πρακτική.

Σας καλούμε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 να συμμετάσχετε σε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για να συζητήσουμε τους κινδύνους που γεννιούνται από την ακροδεξιά πολιτική για μετανάστες, πρόσφυγες και αλληλέγγυους, να αξιολογήσουμε τις δυσκολίες και προοπτικές της προσπάθειας και του αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com