Άμεση επέμβαση και διαρκής επιφυλακή από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων

2018-09-28 19:18

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων. Από το βράδυ της Τετάρτης 26/9, τα κλιμάκιά της παρενέβησαν άμεσα και αποτελεσματικά σε περισσότερες από δέκα (10) πτώσεις δέντρων, τα οποία απομάκρυναν χωρίς χρονοτριβή, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης 27/9 επενέβησαν άμεσα και αποτελεσματικά σε εστία φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή όπισθεν του νεκροταφείου Χαλανδρίου και επί των οδών Ηρακλείτου και Χλόης.

Κατά τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων είναι απαραίτητο να τηρούνται από τους πολίτες τα βασικά μέτρα πρόληψης, σύμφωνα με τις πάγιες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

-Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.


-Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού και του χώρου εργασίας σας.


-Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων.


-Αποφεύγετε να παρκάρετε το όχημά σας κάτω από δέντρα γιατί υπάρχει κίνδυνος από τον δυνατό αέρα να σπάσουν κλαδιά και να προκληθεί ζημιά.

-Αποφεύγετε να διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.


-Προφυλαχτείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Ακολουθήστε τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Όσο συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα και σε περίπτωση έκτακτής ανάγκης, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται για οποιοδήποτε ζήτημα άμεσης επέμβασης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων κατά τις ερχόμενες ώρες και ημέρες, στο τηλ. επιφυλακής 6942475475.