1η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) στο Δήμο Πεντέλης ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

2016-04-19 15:03

1. Διεξήχθη μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κ. Στεργίου – Καψάλη Δημητρίου, σήμερα 18/4/2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Καλαμβόκη 2Α – Μελίσσια), η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, με ευκαιρία την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

            2. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, ο άμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι των τριών (3) Δημοτικών Κοινοτήτων, οι Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων της Δ.Κ. Μελισσίων και Δ.Κ. Πεντέλης, ο Διοικητής του 9ου και ο Υποδιοικητής του 12ου  Πυροσβεστικών Σταθμών,  εκπρόσωποι των Αστυνομικών Τμημάτων Μελισσίων και Πεντέλης, εκπρόσωποι της Τροχαίας Κηφισιάς και Αγίας Παρασκευής, εκπρόσωποι του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και Βριλησσίων, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ», ο Προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης και ο Προϊστάμενος Δ/νσης Υποδομών Δήμου Πεντέλης.

              3. Το κύριο πρόβλημα το οποίο αναδείχθηκε είναι η ύπαρξη υπερβολικής βλάστησης λόγω του ήπιου σχετικά χειμώνα καθώς επίσης και οι περικοπές της Πολιτείας στη χρηματοδότηση των δράσεων Πολιτικής Προστασίας. Προγραμματίστηκαν :

α. Η κοπή των χόρτων και η συντήρηση των πυροφυλακίων

β. Συντήρηση – γέμισμα – ασφάλιση υδατοδεξαμενών ελικοπτέρων

γ. Στελέχωση των πυροφυλακίων και των τμημάτων άμεσης επέμβασης

δ. Έλεγχος του εξοπλισμού και προμήθεια επιπλέον επικοινωνιακού υλικού.

4. Προγραμματίστηκε εθελοντική δράση καθαρισμού του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ (Πτέρυγα Τσαγκάρη) για το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

5. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης τη 3η εβδομάδα του Μαΐου επ’ ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου έτους 2016.

6. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η φωτιά αντιμετωπίζεται πριν να εκραγεί και αυτό σημαίνει πρόληψη – πρόληψη – πρόληψη.

Αρμόδια Διεύθυνση: Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας

Αρμόδιος: κ. Ξανθάκος Ιωάννης

Τηλ: 213-2050030 εσωτ.130, Email:xanthakos@melissia.gr