Ψυχρή εισβολή απο απόψε στη χώρα μας.

2013-12-10 17:58

Όλοι μιλούν για σοβαρή επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ, τα μοντέλα, ο Σκίρων, ο Ποσειδών κ.λ.π.

Εμείς πάλι κρατάμε μικρό καλάθι, παρατηρώντας προσεκτικά τις δορυφορικές εικόνες αλλά και κάποια «μη δημοφιλή» μοντέλα, έχουμε να πούμε τα εξής :

Η όποια εισβολή γίνει θα επηρεάσει τις ανατολικές περιοχές της χώρας μας, δηλαδή ανατολική Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες, νησιά ανατολικού Αιγαίου.

Τώρα όσον αφορά την ένταση, εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα μας θα είναι στις παρυφές του συγκεκριμένου χαμηλού, το οποίο θα περάσει και πολύ γρήγορα και ότι ο κύριος όγκος του θα είναι αρκετά ανατολικότερα δηλαδή στην περιοχή της Τουρκίας για άλλη μια φορά!

Τα φαινόμενα στη χώρα μας θα είναι λίγα και θα τελειώσουν αρκετά γρήγορα.

Ειδικότερα για την Αττική, εμείς δεν περιμένουμε την χιονόστρωση που όλοι αναφέρουν, θα είναι σε μεγάλο υψόμετρο και λίγη, οι άνεμοι δεν θα είναι τόσο ισχυροί αλλά θα έχουν περιοδικά ένταση μέχρι 8 μποφόρ και αυτό μόνο για την νύχτα προς Τετάρτη. Την Τετάρτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις με ηλιοφάνεια αλλά πολύ κρύο.

Όλα αυτά εάν επιβεβαιωθεί το δικό μας σενάριο, ότι δηλαδή το χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα «χτυπήσει» περισσότερο την Τουρκία.

Άλλωστε ασχολούμαστε σοβαρά με τα «μερομήνια» τα οποία για φέτος τουλάχιστον δεν προβλέπουν κάτι σοβαρο.