Φιλορώσος αυτονομιστής: Εμείς ρίξαμε το Boeing – Νομίζαμε πως ήταν ουκρανικό μαχητικό

2014-07-24 18:03

Την εκδοχή πως το Boeing της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές επιβεβαιώνει ένας στρατιώτης μέλος τους μιλώντας στο δημοσιογράφο Lorenzo Cremonesi της Corriere della Sera.

ukraine-train-malaysia-plane-bodies-660

«»Χτυπήσαμε ένα αεροπλάνο του Κιέβου», μας είπαν οι ανώτεροι μας», ανέφερε ο αυτονομιστής, ο οποίος εργαζόταν ως ανθρακορύχος πριν ξεσπάσει η κρίση. «Πήγαμε στο σημείο αναζητώντας τους φασίστες Ουκρανούς πιλότους ενός μαχητικού. Ψάχναμε για τα αλεξίπτωτα τους. Ωστόσο αυτό που είδαμε ήταν νεκρούς πολίτες και τις αποσκευές τους.»

Συνεχίζοντας ο στρατιώτης των αυτονομιστών αναφέρει πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είδαν «μια τεράστια έκρηξη στον ουρανό» και στη συνέχεια αναζητούσαν για αλεξίπτωτα στο έδαφος και στα δέντρα.

«Ξαφνικά, είδα συντρίμμια σε ένα ξέφωτο. Ετρεξα στο σημείο και αντίκρισα το άψυχο σώμα ενός μικρού κοριτσιού. Ήταν φοβερό. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα επιβατικό αεροπλάνο και όχι στρατιωτικό. Ολοι αυτοί οι νεκροί ήταν άμαχοι. Επιβεβαιώθηκα μόλις είδα και το σωρό από τις βαλίτσες».

Οπως έγραψε και ο Guardian την ημέρα της συντριβής του Boeing όπου 298 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, ο Igor Strelkov, ένας πρώην Ρώσος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών και ο ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Ντόνετσκ Λαϊκή Δημοκρατία», ανέφερε πως υπάρχει συνομιλία όπου ακούγεται πως κατερρίφθη ένα ουκρανικό αεροσκάφος στην ίδια περιοχή της συντριβής της πτήσης MH17.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες που διέρρευσαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), οι αυτονομιστές μετά το χτύπημα και την πτώση του αεροσκάφους συνειδητοποίησαν το λάθος που είχαν κάνει.

oukranos

Ο αυτονομιστής που μίλησε στην Corriere della Sera φωτογραφήθηκε μπροστά από το τρένο που μετέφερε της σορούς των επιβατών.

Πηγή : arouraios.gr