Τσίπρας: Να τελειώνει η πλάκα… – Καταψηφίστηκε η πρόταση Λαφαζάνη – Προχωράει το σχέδιο συνεργασιών

2014-06-23 16:28
tsipras6.jpg

Απάντηση στους επικριτές του σχετικά με το… άνοιγμα στην Κεντροαριστερά απηύθηνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του το απόγευμα της Κυριακής στην Κεντρική Επιτροπή. Είπε πως ο ίδιος δεν έκανε κεντροαριστερή στροφή και κατέληξε: «να τελειώνει η πλάκα!».

Η πρόταση Τσίπρα για συνεργασίες πέρασε πάντως με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ αντίθετα καταψηφίστηκε η πρόταση Λαφαζάνη για αποκλεισμό συνεργασιών με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, τη λεγόμενη κεντροαριστερά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την κεντροαριστερή στροφή, λέγοντας πως η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για την αναζήτηση συμμαχιών είναι ταυτόσημη με τις αποφάσεις τόσο της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του 2011, όσο και του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το 2012.

“Στις δαγκάνες της κεντροαριστεράς θα πέσουμε αν αδιαφορήσουμε για τα σχέδια ανασυγκρότησης του μεσαίου χώρου” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι η αριθμητική δεν είναι αμελητέα, ενώ τόνισε ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά δευτερεύον θέμα είναι.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι μήνες κρίσιμων πολιτικών διεργασιών, είπε ο Αλέξης Τσιπρας και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί σε βουλευτές πέραν του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τους να διαφοροποιηθούν σε θέματα που θα περάσουν από τη βουλή το καλοκαίρι, όπως είναι το ΤΑΙΠΕΔ το θέμα της ΔΕΗ κ.α.

“Οι επιλογές είναι δυο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θεωρούμενη ως πιο εύκολη, αυτή του ώριμου φρούτου και η άλλη της κλιμάκωσης του αντιπολιτευτικού αγώνα με στόχο την πρόκληση εκλογών μέσα στο έτος” είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προκρίνει τη δεύτερη», τόνισε.

Πηγή : arouraios.gr