Τατσόπουλος: Είμαι κοντά με το «Ποτάμι» – Τιμή μου να κατέβω στις εκλογές με το κόμμα

2014-07-07 17:30

tatsopoulos-660_8.jpg

«Πολύ κοντά» στο Ποτάμι δήλωσε ότι βρίσκεται ο Πέτρος Τατσόπουλος, τονίζοντας πως θα είναι τιμή του όταν γίνουν εκλογές να είναι υποψήφιος. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό στην παρούσα Βουλή να γίνει «άτυπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του κόμματος που ηγείται ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Είμαι πολύ κοντά στο Ποτάμι. Χαρά μου και τιμή μου, όταν θα γίνουν εκλογές, να συμμετέχω μαζί με το Ποτάμι», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, μιλώντας, στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να αυτοπροταθώ. Δεν θα πάω σαν γαμπρουδάκι να πω «γειά σας, ήρθα»».

Παράλληλα ξεκαθάρισε: «Ούτε μου έγινε ποτέ πρόταση, ούτε θα υπήρχε περίπτωση να δεχθώ αν μου γινόταν πρόταση… Προς τιμήν του «Ποταμιού», όμως, και του Σταύρου, δεν μου έγινε ποτέ καμία τέτοια νύξη, διάθεσης της βουλευτικής έδρας, να γίνω ένας άτυπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» τόνισε.

Το Ποτάμι έχει αξιοπρεπέστατη στάση, δεν έχει ανάγκη «λαθροχειρίας» κοινοβουλευτικών εδρών, συμπλήρωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος.

«Στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ξεκαθάρισε πως στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα συνταχθεί με το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου, όπως είπε, να μην υπάρξει καμία σκιά ή υπόνοια ότι θα παίξει κάποιο ρόλο.

Τόνισε πάντως, πως θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής Προέδρου, καθώς όλοι έχουν χρησιμοποιήσει το θεσμό για να προκαλέσουν εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από την παρούσα σύνθεση της Βουλής.

«Συντάσσομαι στην προσπάθεια συγκέντρωσης 120 ψήφων για το δημοψήφισμα»

Ο κ. Τατσόπουλος, είπε πως συντάσσεται με την προσπάθεια για τη συγκέντρωση 120 ψήφων προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

Τόνισε πως ο λόγος για αυτή του την επιλογή, είναι πως η κυβέρνηση «κατεβάζει» στην ολομέλεια της Βουλής Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένων και ένα τέτοιο σημαντικό νομοσχέδιο «ανεξαρτήτως της ουσίας» το φέρνει στο πρώτο θερινό τμήμα της βουλής.

Χαρακτήρισε τη διαδικασία αυτή ως «ξεπέτες» και «αρπαχτές» και σημείωσε πως η κυβέρνηση στα θερινά τμήματα έχει τη δυνατότητα να απαλλάξει όποιον βουλευτή «της κουνηθεί».

Όπως είπε, το θέμα δεν είναι διαδικαστικό αλλά πολιτικό, καθώς πρέπει ο κάθε ένας βουλευτής να αναλάβει και τις ευθύνες του με την ψήφο του. Για την ουσία του νομοσχεδίου δεν τοποθετήθηκε, ωστόσο σημείωσε πως «δεν είναι «άσπρο – μαύρο» καθώς έχει θετικά και αρνητικά η απελευθέρωση της ενέργειας».

Πηγή : arouraios.gr