Τέλος στη συνεργασία ΝΑΤΟ-Ρωσίας ανακοίνωσε ο Ράσμουσεν

2014-08-08 18:06

Τη διακοπή της συνεργασίας με τη Ρωσία αποφάσισε το ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα ο ΓΓ του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο του ουκρανικής Βουλής, Ολεκσάντρ Τουρτσίνοφ.

"Η Συμμαχία παύει τη συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενισχύει τη συλλογική άμυνα για την προστασία όλων των μελών του ΝΑΤΟ και αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο της στήριξης και της συνεργασίας με την Ουκρανία", δήλωσε ο Ράσμουσεν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ουκρανικού κοινοβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εξέφρασε την ελπίδα ότι "η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, θα επιτρέψει να γίνουν νέα ουσιαστικά βήματα προς τη δημιουργία μιας παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών" .

Παράλληλα, σημείωσε ότι "η Ουκρανία χρειάζεται μια συνολική μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα στον στρατιωτικό τομέα, και η ουκρανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση".

Πηγή : www.lamiastar.gr